Parama dėkojame




Sprogimas

Po įtarimų Kauno administracijos vadovui teisėsauga ragina pranešti apie kitus epizodus

epizodusPareiškus įtarimus dėl korupcijos Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šilauskui, teisėsauga ragina žinančiuosius pranešti apie kitus galimus nusikaltimo epizodus.

„Jeigu yra asmenų, padėsiančių atskleisti kitus nusikalstamos veikos epizodus, prašome labai kreiptis į Kauno valdybos STT pareigūnus“, – žurnalistams trečiadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis.

Tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas galimai priėmė iš neįvardijamos bendrovės direktoriaus kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

Pasak prokuroro, administracijos vadovas šiuo metu yra sulaikytas, jam pateikiami įtarimai dėl kyšininkavimo.

Tuo tarpu įtarimai minėtam verslininkui dėl papirkimo dar nėra pateikti.

„Su juo atliekami taip pat procesiniai veiksmai ir kokia bus jo procesinė padėtis, paaiškės artimiausiu metu“, – sakė T. Staniulis.

Jis teigė besitikintis, jog žmonės praneš apie daugiau nusikalstamų veikų, neatmetama, kad įtariamųjų ikiteisminiame tyrime daugės.

„Gali būti, kad ikiteisminis tyrimas bus perduotas organizuoti ir vadovauti į Generalinę prokuratūrą. Tai yra, gali būti, kad bus sudaryta prokurorų, organizuojančių ir vadovaujančių ikiteisminiam tyrimui, grupė“, – sakė prokuroras.

Jis nekomentavo, ar apklausta bei sulaikyta daugiau savivaldybės darbuotojų.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Ričardas Gailevičius BNS anksčiau sakė, jog kyšis, įtariama, buvo perduotas trečiadienio naktį, tą pačią dieną pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

T. Staniulis neįvardijo įtariamo kyšio sumos, tačiau R. Gailevičius teigė, kad ji yra ženkliai didesnė nei 250 MGL (12,5 tūkst. eurų).

Tai laikoma didelės vertės kyšiu, už kurio davimą ar priėmimą Baudžiamajame kodekse numatytos griežčiausios bausmės.

T. Staniulio teigimu, trečiadienio popietę vis dar vyksta procesiniai veiksmai, kratos Kauno miesto savivaldybėje, įtariamųjų gyvenamosiose vietose.

Dėl kardomųjų priemonių bus sprendžiama vėliau. Prokuratūra kol kas nedetalizuoja ir to, ar prašys V. Šiliauską nušalinti nuo pareigų.

„Po tam tikrų procesinių sprendimų bus svarstomas ir šis klausimas, būtinai“, – sakė T. Staniulis.

Kauno opozicinėms frakcijoms trečiadienį paraginus V. Šiliauską atleisti, meras Visvaldas Matijošaitis pareiškė, jog su administracijos direktoriumi mėginama susidoroti, o iš teisėsaugos laukiama oficialios informacijos.

Prokuratūra primena, kad asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo buvo reikalaujama kyšio ar provokuojama duoti kyšį ir jis per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode