Sprogimas

Į Lietuvą nori persikelti dešimtys tarptautinių kompanijų iš Baltarusijos ir Rusijos

persikeltiEkonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, penktadienį susitikusi su anksčiau iš Baltarusijos į Lietuvą persikėlusių įmonių atstovais, patikino, kad mūsų šalis lieka atvira tarptautiniam verslui ir pasirengusi suteikti saugią bei stabilią aplinką visoms tarptautinėms ir karo veiksmams nepritariančioms bendrovėms ir jų darbuotojams iš Baltarusijos bei Rusijos.

„Lietuva lieka atvira globaliai mąstančioms įmonėms. Jau artimiausiu metu savo veiklą plėsti Lietuvoje norėtų dešimtys tarptautinių kompanijų, dirbančių technologijų ir paslaugų sektoriuose, iš Baltarusijos ir Rusijos. Dirbame su atsakingomis institucijomis Lietuvoje, siekdami užtikrinti, kad šios įmonės ir jų darbuotojai galėtų saugiai atvykti į Lietuvą“, – po susitikimo su verslininkais sakė Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Didžiausias visų Lietuvos institucijų tikslas – užtikrinti karo pabėgėlių saugumą ir sveikatą – nesikeičia, bet suteikti pagalbą verslams taip pat labai svarbu.

„Suprantame, su kokiais sunkumais dėl Rusijos politinių sprendimų ir veiksmų susiduria karo paveiktose šalyse esantys verslai, ir esame pasirengę jiems padėti“, – teigė agentūros „Investuok Lietuvoje“ direktorius Elijus Čivilis.

Po suklastotų prezidento rinkimų Baltarusijoje į Lietuvą persikėlė apie 50 šios šalies įmonių ir keli tūkstančiai darbuotojų bei jų šeimos narių. Pernai Seimas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos iniciatyva pakeitė įstatymus, kad būtų palengvinta įmonių relokacija iš trečiųjų šalių ir supaprastintas jų darbuotojų bei šeimos narių persikėlimas.   

Prasidėjus karui Ukrainoje Lietuva laukia naujos įmonių persikėlimo į šalį bangos, nes tarptautinis verslas nori kuo greičiau palikti Rusiją ir Baltarusiją. Kai kurios Ukrainos įmonės taip pat domisi galimybe perkelti įmonių veiklą arba dalį darbuotojų dėl jų saugumo į Lietuvą laikinai, kol baigsis karas.

Susitikimo metu ministrė ir „Investuok Lietuvoje“  vadovas verslininkams išsamiai pristatė naujausias Lietuvos iniciatyvas, siekiant palengvinti tarptautinių verslų ir jų darbuotojų perkėlimo į Lietuvą procesus, aptarė jau persikėlusių įmonių veiklą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siekia, kad nauji šalies gyventojai galėtų lengviau Lietuvoje atsidaryti banko sąskaitas, valstybė kompensuotų jų persikėlimo į Lietuvą išlaidas.

Ukrainos piliečiams siekiama sudaryti galimybes dirbti nuotoliniu būdu Lietuvoje ir toliau mokėti mokesčius Ukrainoje, gauti lengvatines paskolas pradėti naują verslą Lietuvoje. Jau supaprastinti reikalavimai norint įsidarbinti, reikalavimai dėl valstybinės kalbos mokėjimo.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode