Sprogimas

A. Anušauskas apie kreiserį „Moskva“: Rusija neteko didžiausio pajėgumo Juodojoje jūroje


netekoNuskendęs Rusijos kreiseris „Moskva“ yra didelis praradimas šios šalies kariuomenei, nes buvo didžiausias karinis pajėgumas Juodosios jūros laivyne, sako Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Rusija neteko pačio didžiausio karinio pajėgumo, kurį turėjo savo Juodosios jūros laivyne. (Reikšmė – BNS) nepaprasta. Įsivaizduokite: 64 raketų priešlėktuvinių paleidimo įrenginiai, kuriuos buvo galima naudoti kelių šimtų kilometrų atstumu“, – žurnalistams penktadienį sakė A. Anušauskas.

Jis sako nesiryžtantis prognozuoti, koks galėtų būti Rusijos atsakas dėl šios netekties.

„Rusija tegu pati nusisprendžia, kaip ji nori atsakyti: gal uždraus rūkyti laivuose, gal bus toks atsakas, o gal bus sparnuotosios raketos į kokį nors civilinį objektą, kas jiems įprasta. Aš neprognozuosiu to“, – teigė ministras.

Tuo metu kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys taip pat teigė, kad Juodosios jūros laivyno flagmanas buvo „labai rimtas ginklas“ vertinant pajėgumus šioje teritorijoje.

„Faktas, kad tai yra nešėjas tiek oro gynybos, tiek atakuojančių raketinių sistemų, galų gale, tai flagmanas. Galiu ir apsirikti, bet per istoriją ar čia tik ne trečias laivas flagmanas yra nuskandintas rusų“, – teigė jis.

Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad Juodosios jūros laivyno flagmane kreiseryje „Moskva“, dalyvavusiame Maskvos kare prieš Ukrainą, trečiadienį sprogo šaudmenys. Pasak ministerijos, dėl padarytos žalos laivas „prarado pusiausvyrą“, kai buvo velkamas į uostą bei dėl „neramios jūros nuskendo“.

Tuo metu Ukrainos Odesos uostamiesčio karinės administracijos atstovas Serhijus Bratčukas sakė, kad į laivą pataikė ukrainietiškos priešlaivinės raketos „Neptun“.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode