Sprogimas

Apeliacinis teismas atidėjo verdiktą A. Paleckio šnipinėjimo Rusijai byloje

bylLietuvos apeliacinis teismas penktadieniui atidėjo verdikto paskelbimą šnipinėjimu Rusijai nuteisto Algirdo Paleckio byloje. 

Sprendimas A. Paleckio byloje turėjo būti skelbiamas pirmadienį.

Paskelbimas atidėtas susirgus vienam iš teisėjų kolegijos narių, informavo Apeliacinis teismas. 

Penktadienį trijų teisėjų kolegija paskelbs, ar palieka galioti Šiaulių apygardos teismo nuosprendį, kuriuo buvęs Socialistinio liaudies fronto vadovas nuteistas šešeriems metams laisvės atėmimo.

Jeigu jis bus paliktas galioti, nuosprendis įsiteisės, ir A. Paleckis gali būti pasiųstas atlikti laisvės atėmimo bausmės.

50-mečiui A. Paleckiui pirmosios instancijos teisme skirta reali laisvės atėmimo bausmė. Jis kol kas paliktas laisvėje, teismas paliko galioti intensyvią priežiūrą ir anksčiau sumokėtą 50 tūkst. eurų užstatą.

Nuteistasis ir jo advokatai nesutinka su apkaltinamuoju Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu ir Apeliacinio teismo prašo jį panaikinti. Advokatų Adomo Liutvinsko ir Kęstučio Ragaišio pasirašytame skunde prašoma panaikinti nuosprendį ir priimti naują nuosprendį – A. Paleckį išteisinti.

Pasak Generalinės prokuratūros, nuo 2017 metų vasario iki 2018 metų spalio kaltinamieji, veikdami organizuotoje grupėje su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu Rusijos žvalgybos darbuotoju ir kitais Rusijos piliečiais, vienas iš kurių teismo pripažintas kaltu Sausio 13-osios byloje, Lietuvoje už piniginį bei kitokį atlygį galbūt rinko Rusijos žvalgybą dominančią informaciją. Nuteistasis Sausio 13-osios byloje yra Michailas Golovatovas.

Kaltinamiesiems, kaip teigia prokuratūra, buvo suformuotos užduotys rinkti informaciją apie Sausio 13-osios bylą tyrusius pareigūnus ir teisėjus, taip pat informaciją apie kitas su Rusijos agresija prieš Lietuvą 1990–1991 metais susijusias bylas.

Generalinė prokuratūra mano, kad nuosprendis A. Paleckiui yra teisėtas ir pagrįstas ir turi būti paliktas galioti. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode