Parama dėkojame




Sprogimas

Dėl pareigūnų trūkumo ekipažuose tenka dirbti policijos rėmėjams ir šauliams

pareigunuPolicijos komisariatuose įgyvendinant reformą, per kurią įkuriamos reagavimo valdybos, dalis pareigūnų išėjo iš darbo, tad ekipažuose tenka dirbti policijos rėmėjams, šauliams, skelbia portalas LRT.

Šią vasarą apskričių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių – policijos komisariatuose imta įgyvendinti reformą, jos metu, panaikinus kelis padalinius, įkurta Reagavimo valdyba.

Pertvarkos tikslas – panaikinti funkcijų dubliavimąsi, padidinti pareigūnų universalumą, siekti kokybiškesnių paslaugų gyventojams. Kaip skelbta anksčiau, norima, kad į nesudėtingus įvykius atvykęs policijos ekipažas sugebėtų įvykio aplinkybes įvertinti, formaliai užfiksuoti ir išspręsti kilusį ginčą ar problemą nuo pradžios iki pabaigos be papildomų pareigūnų pajėgumų, skelbia LRT.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) šią reformą baigė birželio 1 d. Įkurus Reagavimo valdybą, pranešta, kad komisariatą paliko apie 60 pareigūnų.

Laikinasis Vilniaus AVPK viršininkas Mindaugas Stravinskas patvirtino, kad minėtas skaičius išaugo. Anot jo, šiuo metu komisariatui trūksta daugiau negu 20 proc. pareigūnų, tai yra per 400 policininkų. Vilniaus APVK Reagavimo valdyboje pareigūnų trūkumas viršija 30 proc., trūksta apie 100 žmonių.

Anot Lietuvos policijos profesinės sąjungos (LPPS) vadovės Romos Katinienės, policijos vadovus profsąjunga perspėjo, kad Apskričių vyriausieji policijos komisariatai, ypač Vilniaus ir Kauno, po reformos gali susidurti su pareigūnų trūkumu ir smarkiai išaugusiu darbo krūviu.

Dabar, anot jos, mėginant kompensuoti pareigūnų trūkumą, yra praktika, kai policijos ekipaže antrą policijos pareigūną ėmė keisti policijos rėmėjas arba šaulys. Tai aktyviai praktikuojama Vilniaus apskrityje.

„Manau, kad reikia kalbėti apie tai garsiai, kol dar neatsitiko kokių skaudžių įvykių“, – dėstė R. Katinienė.

Pareigūnas tvirtino, kad dažniau policijos rėmėjas tampa trečiuoju ekipažo nariu, tačiau nepaneigė, jog kartais jis dirba ir poroje su pareigūnu. Anot jo, šaulių pagalbos prašoma tam tikrais atvejais, pavyzdžiui, ieškant dingusių asmenų ar vykdant kontrolės priemones tam tikruose sostinės rajonuose.

Jis pripažino, kad, įgyvendinus reformą, iš komisariato pasitraukus daliai pareigūnų, likusiems policininkams darbo krūvis ženkliai išaugo. Komisariatą palikus apie 25 proc. pareigūnų, per kelis mėnesius atkurti tokio praradimo nepavyksta, tam reikės laiko, teigė viršininkas. 

policija.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode