Sprogimas

Kuo elektriniai dantų šepetėliai geresni už įprastus?

 

Atrodo, kad gyvenimas būtų kur kas paprastesnis, jei savęs neapkrautume nereikalingais elektronikos prietaisais. Visgi, elektrinis dantų šepetėlis nepatektų į šį sąrašą, nes jis iš tiesų yra labai naudingas ir efektyvus. Tačiau kuo jis geresnis už tradicinį, visai nebrangų įprastą dantų šepetėlį?

 

 

Kuo elektrinis dantų šepetėlis geresnis už įprastą?

Elektriniai dantų šepetėliai laiko tikrai netaupo – dantis vis tiek reikia valytis bent porą minučių. Tačiau jie valo kur kas efektyviau, nes per šį laiką atlieka daugiau judesių. Elektriniai dantų šepetėliai efektyviau šalina apnašas, neleidžia susidaryti akmenims. Burnos gale esantys dantys yra ypač sunkiai valomi, tačiau nedidelė elektrinių dantų šepetėlių judesių amplitudė leidžia labai švariai nuvalyti visus dantis.

Egzistuoja dvi pagrindinės elektrinių dantų šepetėlių rūšys (nemaišykite jų su ultragarsiniais dantų šepetėliais - tai atskira ir brangi rūšis):

šepetėliai su besisukančiomis galvutėmis. Šie šepetėliai turi besisukančias galvutes. Jie labai greitai šalina apnašas, tačiau sukamasis judesys nėra labai patogus, gali pažeisti dantenas, o pats dantų valymas gali būti visai nemalonus. Šie šepetėliai netinka jautriems, lengvai pažeidžiamiems dantims, todėl šiais laikais jie jau yra beveik išnykę.

vibruojantys šepetėliai. Tokie elektriniai šepetėliai labiau primena tradicinius, yra lengviau kontroliuojami. Jų galvutės vibruoja labai aukštu dažniu, efektyviai šalindamos apnašas. Jie lengvai pasiekia ir tarpdančius, nepažeidžia dantenų ir yra švelnesni. Dabar tokie elektriniai šepetėliai yra populiaresni.

Je šepetėliai su besisukančiomis galvutėmis nueina į visiška biudžetinį lygį ir dažnu atveju yra nerekomenduojami, tai vibruojantys šepetėliai džiaugiasi vis didėjančiu populiarumu. Jų pasirinkimas yra labai didelis ir verta pastebėti, kad kainos, bent jau Kinijoje, yra labai patrauklios.

Tarpusavyje jau lyginome pačius geriausiai vertinamus elektrinius vibruojančius dantų šepetėlius iš Kinijos - „Soocas Soocare X3“, „Alfawise S100“, „SEAGO SG – 507“.

Šį kartą sugrįžkime prie vienintelio jų tarpe išmanaus šepetėlio „Soocas Soocare X3“, kurį galima valdyti su programėle ir kuriam po ilgesnės pertraukos vėl pritaikytos nuolaidos - jau kurį laiką jis kainavo netoli 50€, o dabar jo kaina vėl sumažinta ir siekia 38€. Šis šepetėlis ypatingas tuo, kad turi skirtingas galvutes, tad dažnai kyla klausimas, kada ir kokią reikėtų naudoti?

Kas yra „SOOCARE X3“?

Visų pirmą, priminsime, kad „SOOCARE X3“ yra vienas iš populiariausių ir geriausiai vertinamų nebrangių elektrinių šepetėlių rinkoje. Jis turi visą eilę privalumų.

Pavyzdžiui, „SOOCARE X3“ turi 1000mAh bateriją, kurią reikia įkrauti maždaug kas 25 dienas. Tai padaryti nesunku, nes šis įrenginys įkraunamas belaidžiu būdu. „SOOCARE X3“ turi keturis režimus: pradedantiesiems ir dantenoms, jautriems dantims, standartinį ir balinimo. 37200 judesių per minutę greičiu vibruojantis šepetėlis efektyviai šalina apnašas ir yra atsparus vandeniui, todėl po naudojimo jį visą galima nuplauti po vandens srovė.

„SOOCARE X3“ turi porą unikalių savybių. Visų pirma, šis šepetėlis „Bluetooth“ ryšiu prisijungti prie išmaniosios programėlės, kuri suteiks patarimų, informuos apie baterijos atsargas, nurodys įprastą dantų valymo laiką ir šepetėlio galvutės resursą. Kaip tai padaryti  - skaitykite mūsų apžvalgoje.

Pačios šepetėlio galvutės yra antrasis privalumas, nes jos pasižymi itin aukšta kokybe ir suapvalintais itin tankiais JAV gamintojo „Dupont Tynex Classic“ 0,152 mm šereliais. Nors patys šereliai yra vienodi, jų išdėliojimas galvutėse yra skirtingas.

1. Įprasto valymo šepetėlis

Šis šepetėlis yra skirtas įprastam naudojimui. Jis prisitaiko prie dantų formos ir yra universalus - jį galima naudoti kasdien. Naujas „SOOCARE X3“ šepetėlis komplektuojamas būtent su tokiomis galvutėmis. Pora tokių šepetėlių kainuoja  €10,88.

2. Šepetėlis jautriems dantims

Gamintojas taip pat siūlo „SOOCARE X3“ galvutę, skirtą jautriems dantims („SOOCARE X3 Sensitive“). Šis šepetėlis geriausiai tinka jau pažeistiems dantims, žmonėms su netaisyklingu sąkandžiu, ne visai lygia šypsena. Specialiai išdėlioti šereliai nesunkiai įsiterpia į sunkiai pasiekiamas vietas ir dantis valo pakankamai švelniai. Puikiai tinka su švelniausiu „SOOCARE X3“ režimu, ypač tiems, kurie turi labai atidžiai prižiūrėti dantenas. Deja, šiuo metu tokie šepetėliai yra tikras deficitas ne tik parduotuvėje Gearbest, bet ir visose kitose.

3. Giliojo valymo šepetėlis

Tai – mažesnis šepetėlis, kurio lengviau išvalysite ir sunkiai pasiekiamas vietas. Gamintojas teigia, kad šis šepetėlis geriausiai tinka rūkantiems ar daug kavos išgeriantiems žmonėms bei tiems, kurie turi rimtų dantų sveikatos problemų. Pora tokių šepetėlių kainuoja €9,17.

Gamintojas rūpinasi, kad šepetėliai pirkėjus pasiektų švarūs, todėl kiekvienas iš jų yra dezinfekuojamas UV spinduliais, kurie pražudo bakterijas, ir sandariai supakuojamas.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode