Parama dėkojame




Sprogimas

Šlaitinės stogo konstrukcijos: kokias galimybes vertėtų pasirinkti?

Išsirinkti tinkamiausią stogo konstrukciją ne visada yra pakankamai paprasta, todėl kartais tenka pasikonsultuoti su specialistais, kurie gali padėti atrasti pačias palankiausias pasirinkimo galimybes. Įvairios šlaitinės stogo konstrukcijos turi savų privalumų bei trūkumų, tad palanku tai įvertinti, ir tikrai atrasite pačius palankiausius sprendimus.

 

Vienšlaitis pastato stogas

Vienšlaičio stogo konstrukcija yra ganėtinai nesudėtinga, tad toks pasirinkimas gali pasiteisinti tada, kuomet siekiama, kad stogo įrengimo kaina nebūtų pernelyg didelė. Dažniausiai vienšlaičio stogo konstrukcijos yra pritaikomos modernioje architektūroje, tačiau tokio sprendimo pritaikymo galimybių gali būti iš tiesų nemažai. Jei siekiate, kad pastatas atrodytų tikrai moderniai, ši pasirinkimo galimybė neabejotinai gali būti viena geriausių.

Dvišlaičių stogų konstrukcijos

Tai – taip pat gana dažnas pasirinkimas. Mūsų šalyje tokio tipo stogai yra pasirenkami itin dažnai, tad tuomet, jei siekiate, kad pastato architektūra atrodytų kaip tradicinė, toks pasirinkimas gali būti iš tiesų palankus. Dvišlaičio stogo montavimas nėra labai sudėtingas, tad tuomet, jei siekiama, kad projektas būtų kiek įmanoma greičiau užbaigiamas, ir tai nepareikalautų pernelyg didelių pastangų, galite pagalvoti apie būtent tokį sprendimą.

Dvišlaičiai mansardiniai stogai

Tokio tipo stogo konstrukcija yra panaši į įprastą dvišlaitę, tačiau stogas yra kiek labiau laužytas. Mansardinis dvišlaitis stogas yra padalytas į dvi atskiras plokštumas, tačiau jis yra sumontuotas skirtingu nuolydžio kampu. Būtent tai gali užtikrinti, kad palėpės erdvės išnaudojimas būtų maksimalus, todėl tuomet, jei planuojate naudoti palėpę, pasvarstykite apie būtent tokią galimybę.

Trišlaičiai pastato stogai

Dar viena galimybė – tai trišlaitės konstrukcijos, kurias sudaro trys plokštumos. Dvi stogo plokštumos savo forma primena trapecijas, o trečioji – trikampę plokštumą. Dažniausiai trišlaičiai stogai yra įrengiami terasose arba žiemos soduose.

Piramidės formos stogas

Piramidės formos stogo konstrukcijos taip pat yra priskiriamos šlaitiniams stogams. Įprastai tai būna keturių šlaitų stogas, kuris įprastai yra pritaikomas tada, jei dengiami kubo formos pastatai. Nors piramidės formos stogas nėra labai populiarus, tačiau tuomet, jei siekiama išskirtinumo, galima pasvarstyti ir apie tokį pasirinkimą.

Susikertantys stogai

Dar viena pasirinkimo galimybė – tai susikertanti stogo konstrukcija, kurią sudaro keli sujungti dvišlaičiai stogai. Tokia pasirinkimo galimybė puikiai pasiteisina tada, jei siekiama sukurti unikalią stogo išvaizdą: tam tikrais atvejais gali būti sudaroma X arba L raidės formos. Nors tokio stogo montavimas yra ganėtinai sudėtingas, tačiau siekiant sukurti išskirtinį pastato vaizdą galima pasvarstyti ir apie tokį pasirinkimą.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode