Sprogimas

Poilsis Nidoje – tai, kas pasiekiama kiekvienam

Kasmet, galbūt netgi ir kelis kartus per metus, svarbi tampa atostogų kryptis bei visavertis poilsis. O ar pagalvojate, ką jums gali suteikti visai šalia esantis Lietuvos pajūris? Daugybę neatrastų potyrių, lankytinų vertingų vietų, gražių vaizdų gali suteikti poilsis Nidoje.

Ką tokio nepaprasto pamatyti ir nuveikti galima Nidoje dalijasi poilsio namų „Nidos gaiva“ įkūrėjas Ričardas Petrikauskas, pridurdamas, kad savo svečiams visuomet turi ką rekomenduoti pagal jų individualius norus, poreikius ir pomėgius.

Tad apsistojus patogiuose ir jaukiuose poilsio namuose, norisi imti ir suskubti įvertinti, koks gi yra tas poilsis Nidoje.

Rytas Nidoje

Ar galite įsivaizduoti savo rytą be kavos puodelio? Ne? Tuomet apsilankykite vietinėje Nidos kepyklėlėje, kurioje būsite pamaloninti įvairiausių saldumynų, skanumynų ir neįprastų saldainių (pavyzdžiui, iš morkų) gausa... Smaližiai kvapniai kavai ir pagal senus receptus gamintiems saldumynams tikrai neatsispirs, o mėgstantys įprastus pusryčius, Nidoje, visai šalia poilsio namų „Nidos gaiva“, atras ir kitų vietų, kuriose pasisotins gardžiais pusryčiais.

Pamaloninę savo skonį traukite link Uošvės kalno. Čia vos prisėdus apstulbins Nidos gamtovaizdžio motyvai: senos pušys, maži ir autentiški žvejų namukai bei Kuršių marių vaizdai... Būtent tokia akių atgaiva XIX amžiuje buvo vadinama „itališku vaizdu“, kurį itin vertino ir netgi tapė tokie dalininkai kaip B. F. Behrendt, W. Riemann, E. Mollenhaue E. Wirth ir kt. Tad net jeigu XIX amžiuje buvo šitaip vertinamas poilsis Nidoje, negi neįvertinsite jo Jūs?

Diena Nidoje

„Lankytinų vietų, vertingų objektų ir pasiūlymų, ką nuveikti Nidoje yra labai daug“, – sakė poilsio namų įkūrėjas R. Petrikauskas. Svarbu spėti viską aplankyti: Ž. P. Sartro, G. D. Kuverto ir V. Kernagio skulptūros; Kazimiero ir Virginijos Mizgirių gintaro galerija-muziejus, kuriame sužavės gintaro gabalėliuose įkalinti priešistoriniai vabzdžiai; etnografinė žvejo sodyba, kurioje senoviniai baldai ir buityje naudoti daiktai; ar T. Manno vasarnamyje įkurtas modernus muziejus...

Besigrožėdami Nidos turtais, nepamirškite papietauti – rūkytas ungurys, karšis, ešerys, stintos ir kt. tikrai nepaliks abejingų. Tikriausiai niekieno nebenustebins faktas, kad žvejyba Kuršių nerijoje klestėjo jau nuo labai senų laikų – ji buvo ne tik verslas, bet ir gyvenimo būdas. Būtent todėl ir pagrindinis maistas čia – žuvis. Ją valgydavo kaip mėsą, vietoj duonos ir daržovių, tiekdavo ir ant šventinio stalo. Ją Nidos gyventojai ir svečiai mėgsta ir šiandien, todėl neatsispiria Nidoje gardžiai dvelkiančiam žuvies patiekalų kvapui.

Pavakarys Nidoje

Tai metas atsikvėpti ir pajausti, kad poilsis Nidoje – tai neįkainojamas laikas tik sau. Poilsiui pasirinkite Tylos slėnį, kuriame išsidėstęs Parnidžio pažintinis takas, besidriekiantis per mišką. Drąsiai ženkite šiuo taku ir mėgaukitės grynu oru, augalais (ypač prieš kelis amžius iš Danijos atkeliavusia kalnine pušimi, kuria apželdintos kopos) ir sutinkamais gyvūnais.

Kai pakilsite ant Parnidžio kopos, galėsite pasitikrinti laiką – nuo 1995 metų čia stovi saulės laikrodis, kuris rodo tikslų vietos laiką. Be to, Parnidžio kopos viršuje įrengta apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria maigiškos galios turintys Nidos vaizdai: kopos, marios, jūra ir miškai... O svarbiausia, būsite vienintelėje Lietuvos vietoje, kur galima stebėti, kaip nuo vandens paviršiaus teka saulė ir leidžiasi į vandenį... Tai išties įspūdingas reginys.

Poilsis Nidoje neįsivaizduojamas be geros nuotaikos, o ją užtikrinti tikrai padeda švarus oras ir nuostabi gamta.

Vakaras Nidoje

Poilsis Nidoje vakare gali būti skirtas nemokamam SPA – pasivaikščiokite Baltijos jūros paplūdimiu ar krantine, pasigrožėkite šėlstančiomis bangomis ir pamirškite visus rūpesčius. Vasaros sezono metu būtinai išsimaudykite mineralinėmis druskomis prisotintame jūros vandenyje ir netrukus pajausite galingą jūros terapijos poveikį – atgautas jėgas ir spinduliuojančią energiją.

Naktis Nidoje

„Naktys Nidoje ne problema, jeigu jos patikėtos poilsio namams „Nidos gaiva“, – šypsodamasis užtikrino poilsio namų įkūrėjas ir svetingai keliautojus sutinkantis R. Petrikauskas.

https://www.nidos-gaiva.lt/poilsis-nidoje/

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode