Sprogimas

Jūrinis kolagenas – visokeriopa nauda sveikatai ir grožiui

 

Kolagenas – ypatinga organizmo gaminama medžiaga, apie kurią bent kartą girdėjome daugelis. Ši sąvoka asocijuojasi su priemonėmis išsaugoti jaunatvišką odą kovojant su raukšlėmis. Tačiau ši medžiaga – tai ne tik mitais apipintas grožio eliksyras, bet ir sveikatai būtinas komponentas, padedantis palaikyti normalią sąnarių ir raumenų funkciją.

 

Kolagenas — organizmo gaminamas baltymas

Kolagenas yra pats svarbiausias organizmo baltymas. Jis veikia kaip audinių statomoji medžiaga, kuri suteikia struktūrą mūsų odai, kaulams, sąnariams ir plaukams. Išvertus iš graikų kalbos šis terminas reiškia „klijus“. Organizmas pats gamina šią medžiagą iš amino rūgščių, esančių baltyminiame maiste. Žmonių, sulaukusių maždaug 30-ies metų organizme kolageno kiekis ima vis mažėti. Šio gyvybiškai svarbaus komponento taip pat gali stigti gaunant nepakankamai baltymų su maistu. Kolageno trūkumas pirmiausiai atsispindi išvaizdoje: suglebusi oda, raukšlės, nusilpę plaukai, lūžinėjantys nagai. Parduotuvėse gausu veido kremų, plaukų priežiūros priemonių su kolagenu. Šios priemonės gali pagerinti odos būklę bei elastingumą, tačiau jos pasiekia tik negilius odos sluoksnius. Norint pajusti didesnę kolageno naudą, reikėtų organizmą puoselėti ir natūraliu būdu — iš vidaus. Valgykite maistą, kuriame gausu naudingų medžiagų, taip pat gerkite kolageno papildus.

Jūrinio kolageno papildai

Andrejus Petruša, GERA KARMA įkūrėjas ir naujų produktų vystytojas pasakoja, kad kolageno atsargoms senkant, organizmą galima papildyti naudojant kolageno kapsules. Kolageno yra daugybė skirtingų rūšių, tačiau sąnariams ir grožiui bene didžiausią naudą teikia pirmojo tipo kolagenas. Priklausomai nuo to, kaip šis baltymas išgaunamas, kolagenas gali būti gyvūninės arba jūrinės kilmės. Yra duomenų, kad jūrinis kolagenas geriau pasisavinamas, kadangi jo molekulės mažesnės, nei galvijų ar kiaulienos kolageno. Daugelis šiuo metu populiarios ketogeninės mitybos šalininkų naudoja jūrinio kolageno papildus, kadangi tai paprastas būdas gauti reikiamą kiekį baltymų neapsunkinant virškinimo sistemos. „Gera Karma“ internetinėje parduotuvėje galima įsigyti „Biyoma“ Grožio kompleksą – maisto papildą su jūriniu kolagenu.

 

 

Šis Lietuvoje sukurtas aukščiausios kokybės produktas taip pat papildytas haliurono rūgštimi, kuri pasižymi odos elastingumą skatinančiomis savybėmis. Tikras grožio kompleksas, turintis visų svarbių medžiagų, padėsiančių organizmui įsisavinti kolageną, teikiantį visokeriopą naudą odai, sąnariams ir plaukams. Šiuose papilduose yra ir vitamino C, kurį visuomet rekomenduojama vartoti kartu su kolagenu, kadangi šis vitaminas reikalingas kalogeno sintezei.

Visokeriopa nauda sportuojantiems

Anot A. Petrušos, sąnarių ir raumenų skausmai taip pat gali byloti apie kolageno trūkumą organizme. Dirbančių fizinį darbą ar aktyviai sportuojančių žmonių sąnariai kasdien gauna nemenką apkrovą, todėl jie ima dilti greičiau, nei įprastai. Tam, kad sąnarių kremzlės sėkmingai atsinaujintų, reikalingas kolagenas. Jūrinis kolagenas kaip ir kiti baltymai — labai naudingas sportuojantiems žmonėms, nepriklausomai nuo amžiaus. Kaip ir kiti baltymai, reguliarus kolageno papildų naudojimas derinamas su jėgos pratimais, skatina raumenų augimą. Taip pat yra atlikta tyrimų, kuriais nustatyta, kad kai kurios kolageno rūšys yra būtinos normaliai raumenų regeneracijai po sunkios treniruotės, kitos fizinės veiklos ar traumų.

Nuotraukoje: Biyoma maisto papildai su kolagenu ir haliurono rūgštimi „Grožio kompleksas“

Nuotrauka iš GERA KARMA archyvo

20-83

 

 

 


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode