Sprogimas

Ką iš tiesų gaudo sapnų gaudyklės?

Sapnai yra dar viena mįslė, kurią žmonijai įminti prireiks dar ne vienų metų: vienus žmones kankina košmarai, kiti sapnuoja itin ryškius sapnus, tačiau jų neprisimena, dar kiti susapnuoja tai, kas dar tik įvyks realiame gyvenime. Sapnai yra viena paslaptingiausių mūsų gyvenimo dalių, tačiau nepaisant to, sapnai turi išties didelę ir svarbią reikšmę.

Į tai, ką iš tikrųjų galėtų reikšti sapnai pradėta gilintis dar gerokai prieš mūsų erą. Jau tuomet žinota apie išskirtines sapnų bei minčių galimybes, tačiau tik devynioliktojo amžiaus pabaigoje, psichoanalitikas Z. Froidas sukūrė techniką, gaires, padėsiančias aiški sapnus. Kadangi sapnai buvo suprantami kaip nežemiškoji materija bei būdas žmonėms bendrauti su kitais pasauliais, patirti pakilimą, sapnų tuo pat metu buvo ir bijoma. Galima tikėti, kad būtent dėl šios priežasties žmonės stengėsi apsaugoti save ne tik fiziškai, tačiau ir įvairių burtų, užkeikimų ir amuletų pagalba. Vienas tokių, itin artimai susijęs su geru mūsų miegu bei poilsiu – tai sapnų gaudyklės.

Sapnų gaudyklės – tai voro tinklą primenantys rankdarbiai, kurie, tikima, jog turi stebuklingų savybių bei gali savininką apsaugoti ne tik nuo blogų sapnų, bet ir nuo blogų nutikimų. Mediniame lankelyje nedidelius „voratinklius“ iš siūlų pirmieji pradėjo kurti indėnai, kurie puošė sapnų gaudykles spalvotais karoliukais, akmenėliais, plunksnomis. Tradiciškai kabinami lovos galvūgalyje ar šalia vaikų lopšio, sapnų gaudyklės suteikdavo saugumo jausmą ir nubaidydavo įvairiausias blogybes pritraukdamos tik geras emocijas bei pojūčius.

Nors sapnų gaudyklės yra tradicinis senųjų amerikiečių rankdarbis, tačiau pastaraisiais metais fiksuojamas ypatingas šių dirbinių populiarumo bumas. Sapnų gaudykles galime išvysti netik miegamuosiuose virš lovų, tačiau ir kaip daugiau komercinės paskirtis kūrinius, ant drabužių bei daiktų, o kartais net ir ant kūno – sapnų gaudykles vaizduojančios tatuiruotės itin gražios ir subtilios.

Visgi, daugelis žmonių žavisi sapnų gaudyklėmis tik dėl jų grožio, pamiršdami apie tikrąją šių dirbinių prasmę bei ištakas – apsaugą šiame bei sapnų pasauliuose. It tikri voratinkliai galinčios atrodyti sapnų gaudyklės yra individualios, atnešančios savo šeimininkui gėrį bei pozityvias emocijas. Internete gausu pavyzdžių, rodančių, kaip galima pasigaminti sapnų gaudyklę patiems, tačiau mes patariame savo sapnus patikėti į profesionalų rankas – čia kiekviena plunksna, karoliukas bei raštas reiškia vis kitokius pojūčius, kurių sumaišyti nevalia.

Sapnų gaudyklių ir kitų autentiškų prekių iš Indijos galite rasti apsilankę internetinėje svetainėje - https://mazojiindija.lt/

21-276

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode