Sprogimas

Kaip apsipirkti maisto prekių parduotuvėje, neištuštinant visos piniginės?

Maisto prekės sudaro tikrai nemenką, dažnai didžiausią dalį šeimos išlaidų biudžeto. Todėl galimybė sutaupyti, išleisti mažiau tikrai domina ne vieną žmogų. Tačiau tai gali pasirodyti ne taip jau paprasta, jei nesate įpratę taupyti. Visgi, viskam yra pradžia ir pradėti galima mažais žingsniukais.

Pasidalinsime keliais praktiškais patarimais, kaip įvairios smulkmenos, nuo čekių rinkimo Iki akcijos laukimo, padeda sutaupyti reikšmingą pinigų sumą.

 

Apsipirkite tik su pirkinių sąrašu

Yra toks juokelis „išėjau pieno, prisipirkau saldainių, pieną pamiršau“. Ir jis neatsirado iš niekur. Realiai žmonės dažnai išeina į parduotuvę vienos prekės, tačiau grįžta su keliais maišais pirkinių. Pasiteisinimai paprasti – buvo akcija, gražiai atrodė, taip užsimaniau pamačius tą skanėstą.

Patikėkite, jei jums namuose reikia tik pieno ir pomidorų, ir nėra poreikio kilogramui saldainių, tai ir grįžus bus tas pats. Tik jei nusipirksite papildomą prekę – ji taps bereikalingomis išlaidomis. Todėl jei ryžotės taupyti, į parduotuvę eikite tik su pirkinių sąrašu ir griežtai jo laikykitės, atsispirkite pagundai, galite susigalvoti paskatinimą, jei laikysitės sąrašo arba nuobaudą, jei nesilaikysite pirkimo pagal sąrašą – priklausomai nuo to, kuri motyvacijos priemonė jus labiau veikia.

Planuokite maisto gaminimus

Tam, kad būtų galima susidaryti pirkinių sąrašą, reikia žinoti, ko reikės. Tuomet pora dienų po apsipirkimo nereikės lėkti „pieno“ į parduotuvę. Kuo mažiau lankotės parduotuvėje, o darote koncentruotus apsipirkimus savaitei, tuo mažesnės išlaidos.

Peržiūrėkite maisto produktus, ką turite spintelėse ar šaldytuve, įvertinkite, ką reikia suvalgyti greičiau, kieno galiojimo laikas eina į pabaigą (švaistyti maisto nevalia) ir susiplanuokite patiekalus. Peržvelkite ko tiems patiekalams trūks ir ko reiktų nusipirkti. Norimus ingredientus įtraukite į pirkinių sąrašą.

Ieškokite dažniausiai naudojamų produktų akcijų

Kiekvienuose namuose yra tam tikri produktai, be kurių atrodo nėra ką valgyti. Vieniems tai duona, kitiems pienas, tretiems kiaušiniai ir pan. Tačiau yra ir tie, kurie tyliau sėdi kamputyje, tačiau visada reikalingi – miltai, cukrus, aliejus, kruopos, kava, arbata, sausainiai, uogienės ir pan. Taip pat ir buities prekės – tualetinis popierius, valikliai, gaivikliai ir kitos dažnai buityje naudojamos priemonės.

Pagalvokite, ar norite laukti, kol prireiks prekės ir mokėti pilną kainą, ar pirkti anksčiau, kai yra akcija? Prekybos centrų, tokių kaip IKI akcijos yra geras būdas taupyti ir planuoti. Prekybos centrų akcijų leidiniuose yra pateikiamos savaitės, dienos ar ilgesnio laikotarpio akcijų pasiūlymai, tad reikia tik atkreipti dėmesį ir pastebėti, kad dažnai namuose naudojamos prekės tam tikru laikotarpiu bus siūlomos su akcija.

Beje, ne, šis patarimas neprieštarauja pirmam patarimui apie pirkinių sąrašą ir pirkimą tik to, ko reikia. Pirkti planuojant, jog ši prekės bus reikalinga šiek tiek vėliau yra visai kas kita, nei pirkti impulsyviai prekę su akcija, kurios visai nereikia.

Akcijų leidinius galite prenumeruoti į el.pašto dėžutę, rasti specializuotose portaluose arba pasiimti popierinę versiją išeinant iš prekybos centro.

Žinokite kam išleidžiate daugiausiai

Visada pasiimkite kasos čekį ir žinokite už ką kiek sumokėjote. Peržiūrėkite, įvertinkite kam daugiausia išleidote, pagalvokite ar tai yra svarbūs pirkiniai ar skirti pramogai, ar jie naudingi. Pagalvokite apie alternatyvas.

Nagrinėti gali būti lengviau, jei sudėliosite pirkinius į kategorijas, pavyzdžiui, mėsa, daržovės, pieno produktai, saldumynai, gėrimai, buities prekės. Galite bandyti skaičiuoti kiek perkate šviežio maisto gaminimui, o kiek pusgaminių ir kas jums būtų pigiau.

Tikimės šie patarimai leis jums sutaupyti ir pasiekti užsibrėžtus finansinius tikslus.

21-193s

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode