Sprogimas

Ilgąjį šventinį savaitgalį kilo 92 gaisrai, du žmonės patyrė traumų

Ilgąjį šventinį savaitgalį šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 92 gaisrų ir atliko 100 gelbėjimo darbų. Viename iš gaisrų traumuoti du žmonės.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešimo, pirmąją Kalėdų dieną, apie 21 val., Klaipėdoje, Žardininkų gatvėje, daugiabučio septintajame aukšte atvira liepsna degė butas. Septintojo aukšto balkone moteris šaukėsi pagalbos. Ją ugniagesiai nuleido ant žemės ir perdavė medikams.

Dalis žmonių iš pastato buvo išėję į lauką patys, dar dešimt gyventojų išvedė ugniagesiai. Medikams buvo perduotas ir dar vienas vyras, išvestas iš laiptinės. Abu žmonės, įtariami apsinuodiję dūmais, po medikų apžiūros išvežti į ligoninę.

Per gaisrą išdegė kambarys ir koridorius, aprūko kiti du kambariai ir virtuvė. Ugnis apgadino ir aštuntajame aukšte esantį butą – apsilydė lango rėmas, įskilo stiklas, aprūko lubos.

Tą pačią dieną ugniagesiai gesino degantį gyvenamąjį namą Raseinių rajone, Betygalos seniūnijoje, Saugailių kaime. Sudegė ir buvo nuardyta 60 kvadratinių metrų stogo dangos ir konstrukcijų, apdegė mansardos vidus, vandeniu sulietas pirmasis aukštas. Autonominis dūmų detektorius name buvo įrengtas.  

Vėlai vakare Širvintų rajone, Musninkų seniūnijoje, Vileikiškių kaime, atvira liepsna degė negyvenamas namas. Per gaisrą pastatas sudegė.

Naktį į šeštadienį, 2.13 val., medinis gyvenamasis namas liepsnojo Ignalinos rajone, Dūkšto seniūnijoje, Driškūnų kaime. Sudegė jo stogas, išdegė vidus, sudegė namų apyvokos daiktai, lengvasis ir turistinis automobiliai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienio rytą Utenoje, Aušros gatvėje, atvira liepsna degė butas daugiabučio pirmajame aukšte. Kambaryje sudegė namų apyvokos daiktai, apdegė sienos ir lubos. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Tą pačią dieną, 11.41 val., Vilniuje, A. P. Kavoliuko gatvėje, daugiabučio penktajame aukšte, bute smilko sofa-lova. Ją ugniagesiai išnešė į lauką. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

16.39 val. pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Pasvalio rajone, Pušaloto seniūnijoje, Mikoliškio kaime. Jo viduje žmonių nebuvo. Sudegė pastato stogas ir perdanga, išdegė vidus.

Sekmadienį po vidurdienio gaisras kilo Ignalinos rajone, Tverečiaus miestelyje, ūkiniame pastate. Sudegė 50 kvadratinių metrų stogo, 20 kvadratinių metrų medinės perdangos, 20 kvadratinių metrų sienų, apdegė 3 tonos šieno.

15.18 val. pranešta, kad Lazdijų rajone, Karužų kaime, šulinyje rastas žmogaus kūnas. Ugniagesiai jį ištraukė.

Penktadienį, 18.57 val., gautas pranešimas, jog Kretingos rajone, Tūbausių kaime, Akmenos upėje, yra pusiau po vandeniu paniręs lengvasis automobilis. Ugniagesiai automobilį BMW ištraukė į krantą.

11.36 val. ugniagesiai Ukmergės rajone, Deltuvos seniūnijoje, Sarapų kaime, gelbėjo katiną. Jis buvo įkritęs į šešių metrų šulinį, kuriame nebuvo vandens. Gelbėtojai jį iškėlė ir perdavė gyvūnų globėjams.

Budas.lt archyvo nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode