Sprogimas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir jo varžovas demokratas Joe Bidenas (Džo Baidenas) kovoja dėl Baltųjų rūmų, po antradienį įvykusių rinkimų užsidarius balsavimo apylinkėms ir anksti trečiadienį laukiant palaipsniui skelbiamų rezultatų.

Pradėjus skelbti pirmuosius rezultatus, JAV žiniasklaidos prognozės rodo, kad antrosios kadencijos siekiantis respublikonas prezidentas laimi 23-ose valstijose, įskaitant itin svarbias Floridą ir Teksasą, taip pat  Indianą, Kentukį, Misūrį, Ohają ir Tenesį. Visose jose D. Trumpas laimėjo ir per 2016 metų rinkimus.

Tuo metu J. Bidenas laikomas laimėjusiu 18 valstijų, įskaitant  Konektikutą, jo gimtąją Delavero valstiją, itin svarbias Niujorko ir Kalifornijos valstijas, taip sostinę Vašingtoną Kolumbijos apygardoje. Visose jose 2016 metais laimėjo Demokratų partijos kandidatė Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Kol kas šie rezultatai rodo, kad J. Bidenas yra užsitikrinęs 223, o D. Trumpas – daugiausiai 214 rinkikų balsų, nes Nebraskos rinkikų balsai yra padalijami. Pergalę rinkimuose garantuotų 270 rinkikų balsai.

Apžvalgininkai prognozuoja, kad kovos dėl Baltųjų rūmų baigtį nulems tik saujelė vadinamųjų svyruojančių valstijų, iš kurių rezultatai dar nepaskelbti. Išlieka neaišku, kas laimėjo Arizonos, Džordžijos, Mičigano, Pensilvanijos ir Viskonsino valstijose.

Vikipedija nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode