Sprogimas

Vienos Indonezijos pigių skrydžių bendrovės laineris „Boeing 737“ šeštadienį tikriausiai nukrito į jūrą praėjus kelioms minutėms po ryšio praradimo su oro uosto dispečeriais, pranešė nacionalinė paieškų ir gelbėjimo agentūra.

„Pasiuntėme savo komandą, laivų ir greitaeigių katerių į vietą, kurioje, kaip įtariama, [laineris] nukrito praradus ryšį“, – žurnalistams sakė agentūros aukšto rango pareigūnas Bambangas Suryo Aji (Pampangas Surjas Adžis).

Numanoma katastrofos vietas yra netoli turistų pamėgtų salų, plytinčių šalia Indonezijos sostinės Džakartos pakrantės.

Su oro bendrovės „Sriwijaya Air“ laineriu ryšys buvo prarastas praėjus apie keturioms minutėms po jo pakilimo Džakartos Soekarno-Hattos (Sukarno-Hatos) tarptautinio oro uosto, skrendant į Pontianako miestą Borneo saloje.

Bendrovė informavo, kad laineryje „Boeing 737-500“ buvo 62 žmonės – 56 keleiviai ir šeši įgulos nariai. 

Tuo metu susisiekimo ministras Budi Karya Sumadi (Budis Karja Sumadis) vėliau šeštadienį nurodė, kad lėktuve buvo 50 keleivių, įskaitant 10 vaikų, ir 12 įgulos narių. Ministras taip pat patikslino, kad tarp vaikų buvo trys mažamečiai.

Skrydžių stebėsenos portalo „FlightRadar24“ rodo, kad lėktuvas buvo pakilęs į maždaug 3 350 metrų aukštį ir staigiai nusileido iki 76 metrų ir dingo iš radarų ekranų.

Televizija „Kompas“ pranešė, kad vienas žvejys rado nuolaužų jūroje prie salų netoli

Vikipedijos nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode