Sprogimas

Šeštadienį savo namuose eidamas 89-uosius metus mirė visame pasaulyje garsus rašytojas Wilburas Smith (Vilburas Smitas), pranešė jo atstovai.

49 knygas parašęs W. Smith garsėjo savo nuotykių istorijomis, nunešančiomis skaitytojus į tropines salas, Afrikos džiungles, Senovės Egiptą ir į Antrojo pasaulinio karo laikus.

„Pasaulinių bestselerių autorius Wilburas Smith netikėtai mirė šią popietę savo namuose Keiptaune po to, kai su savo žmona Niso skaitė ir rašė“, – pranešė tinklalapis „Wilbur Smith Books“ bei su rašytoju dirbusi leidykla „Bonnier Books UK“.

 

Išplatintame pareiškime nurodoma, kad visame pasaulyje buvo išleista daugiau nei 140 mln. kopijų daugiau nei pusę amžiaus rašiusio W. Smit knygų. Jos buvo išverstos į daugiau nei trisdešimt pasaulio kalbų.

Mirties priežastis pareiškime nenurodoma.

1964 metais pasirodžiusiame debiutiniame W. Smit romane „Kai liūtas maitinasi“ pasakojama apie galvijų ūkyje Pietų Afrikoje augantį vaikiną. Knyga iš karto tapo bestseleriu. Vėliau rašytojas parašė 15 istorijos tęsinių, kuriuose pasakojama šios ambicingos šeimos daugiau kaip 200 metų istorija.

W. Smith gimė 1933 metais Zambijoje britų šeimoje. Jis taip pat mėgo medžioti stambius gyvūnus, turėjo piloto licenciją ir taip pat aktyviai nardė. Jam priklausė ir stambių žvėrių rezervatas bei atogrąžų sala Seišeliuose.

W. Smith buvo keturis kartus vedęs. Jo ketvirtoji žmona Mokhiniso Rachimova, kuri už jį yra 39 metais jaunesnė, yra kilusi iš Tadžikistano.

AFP-Scanpix nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode