Sprogimas

derybasEuropos Komisija trečiadienį patvirtino surengsianti „technines derybas“ su Baltarusija, kaip galėtų būti repatrijuoti migrantai, besistengiantys patekti į Bendrijos teritoriją per Lenkijos sieną.

Europos Sąjunga nepripažįsta teisėtu autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo, anksčiau paskelbusio, kad susitarimas dėl derybų yra diplomatinis proveržis Minsko priešpriešoje su Briuseliu.

Tačiau ES atstovas Ericas Mameris (Erikas Mameris) sakė, kad kontaktai apsiribos diskusijomis su Baltarusijos ir Jungtinių Tautų agentūromis, kaip būtų geriausia sugrąžinti migrantus į kilmės šalis.

„Baltarusija privalo suteikti prieigą humanitarinei pagalbai ir priglausti šalyje esančius migrantus“, – per „Twitter“ parašė E. Mameris.

„ES Komisija surengs technines derybas su [JT pabėgėlių reikalų agentūra] UNHCR, TMO (Tarptautine migracijos organizacija) ir Baltarusija dėl repatriacijų“, – pridūrė jis.

Baltarusijoje prie sienos su Lenkija yra įstrigę tūkstančiai migrantų, daugiausia atvykėlių iš Vidurinių Rytų. Vakarų šalys sako, kad šią krizę sąmoningai organizavo Baltarusijos autoritarinio prezidento A. Lukašenkos režimas, siekdamas supriešinti ES ir atkeršyti už Bendrijos įvestas sankcijas.

A. Lukašenka ir jo pagrindinis sąjungininkas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atmeta tokius kaltinimus ir kritikuoja ES dėl migrantų neįsileidimo.

Redaktorius Raimondas Čiuplys


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode