Sprogimas

Balandžio 4 d. Lietuvos nuolatinė atstovybė prie UNESCO, kuriai atstovavo ambasadorius Arūnas Gelūnas, kartu su UNESCO generaline direktore Irina Bokova ir UNESCO Vykdomosios tarybos (VT) pirmininku Vokietijos ambasadoriumi Michaelu Worbsu UNESCO būstinėje Paryžiuje atidarė interaktyvią fotografijų parodą „Aqua Lingua – Vanduo kalba“.

Paroda skirta UNESCO Vykdomosios tarybos, kurios nare Lietuva išrinkta 2015 m. rudenį, 199-osios sesijos atidarymui.

„Šios parodos koncepcija sujungia svarbias UNESCO kompetencijos sritis – vandenį, mokslą, technologijas ir meną. Tai puiki proga mums visiems, prasidedant naujai VT sesijai, dar kartą įsitikinti neišsemiamomis vandens savybėmis ir pasigrožėti kūrybinio proceso, kuris jungia šį gamtos elementą su lygiai tokiais pat ribų neturinčiais žmogaus proto ir fantazijos pasiekimais meno, mokslo bei naujųjų technologijų srityse, rezultatais. Tikiuosi, kad mūsų sprendimai bus priimti tokioje pačioje harmonijoje kaip ir šie meno kūriniai“, – savo kalboje pabrėžė ambasadorius A. Gelūnas.

Parodos kūrėja grafikė Rūta Mickienė supažindino susirinkusiuosius su kūrybiniu procesu – grafikės sukurtos technologijos pagalba sukuriamas unikalus nepakartojamas vaizdas, remiantis vandens, kaip substancijos, itin jautriai reaguojančios į balso tembrą, intonaciją, tariamų žodžių prasmę ar net emociją, savybėmis. Mobiliuoju telefonu nuskaičiusi QR kodą viename iš sukurtų paveikslų ji leido visiems išklausyti UNESCO generalinės direktorės frazes apie vandens svarbą žmonijos išlikimui. Šį paveikslą menininkė įteikė generalinei direktorei atminimui.

Į renginį itin gausiai susirinko UNESCO valstybių narių ambasadoriai, Vykdomosios tarybos nariai, UNESCO sekretoriato atstovai, lietuvių bendruomenės nariai.

Nuotraukos: UNESCO/ P. Chiang-Joo

 

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode