Parama dėkojame




Sprogimas

Slaptas ingredientas, kuris makaronus pavers delikatesu

 

Italija - šalis žinoma dėl savo turtingos istorijos, kultūrinio paveldo bei nepaprastai gardaus maisto. Vienas iš daugybės italų virtuvės patiekalų, tapusio tikrų tikriausiu šalies pasididžiavimu, tai burnoje tirpstantys makaronai (kurių jie turi apie 350 rūšių!) su visą pasaulį sužavėjusiais padažais. Tradicinis padažų skonis nejučia perkelia į siauras Italijos miesto gatveles persmelktas  miesto centre augančių apelsinmedžių ir citrinmedžių kvapo bei į kultūros židinį kartu jungiantį tikėjimą, meną ir tradiciją. Tačiau modernus pasaulis diktuoja savo madas bei spartesnį kasdieninio gyvenimo tempą, dėl to kartais pritrūksta laiko gurmaniškiems patiekalams. Tad siūlome alternatyvą, kuomet norisi greitai ir skaniai paįvairinti tradicinį patiekalą, rekomenduojame vietoje paprastų makaronų (pastos), naudoti greitai paruošiamus makaronus, o visą dėmesį sutelkti į padažą. Pateikiame tris populiarus padažų receptus, kuriuos vėstančiais rudens vakarais galėsite nesudėtingai pasigaminti namuose.

Bolonė padažas, kurio Italijoje nerasite

Šis populiarus bei neįtikėtinai gardaus skonio padažas siekia net laikus prieš Kristų ir stebėtina, bet anksčiau padažas buvo laikomas kaip atskiras patiekalas. Taip! Tai buvo paprasčiausias mėsos troškinys. O Italijoje vartydami restorano meniu šio patiekalo – spageti su bolone padažu – nerasite, nes jis vadinasi visiškai kitaip - tagliatelle al ragù

Tradicinis padažo receptas, kuriam reikės:

100-120 g bekono
 1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
 1 saliero stiebas, smulkiai supjaustytas
 1 didelė morka, smulkiai supjaustyta
 4 skiltelės česnako, susmulkintos
 4 šaukštai sviesto arba margarino
 3 šaukštai alyvų aliejaus
 800-900 g maltos mėsos (kiaulienos su jautiena)
 250-300 g jautienos sultinio
 1 puodelis sauso balto vyno
 750-800 g konservuotų pomidorų be odelių
 prieskoniai: 1 šaukštelis druskos, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
 1-1,5 šaukštelio susmulkinto šalavijo, 1 šaukštelis raudonėlio, 1/2 šaukštelio raudonųjų pipirų gabaliukų, 1/4 šaukštelio muskato
 1 puodelis pieno

 4 „Kauno Grūdų“ greitai paruošiamų makaronų su vištiena pakeliuose

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų iki sviestas pradės putoti. Sudėkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir bekoną. Kepkite iki svogūnai taps permatomi (apie 8-10 minučių).
  2. Išimkite bekoną ir nupjaukite riebalus. Susmulkinkite neriebias bekono dalis ir grąžinkite į puodą.
  3. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite iki mėsa praras raudoną spalvą. Padidinkite ugnį ir supilkite vyną bei sultinį. Virkite padažą iki vynas ir sultinys beveik visas išgaruos.
  4. Sumažinkite ugnį iki mažos ir sudėkite raudonėlį, druską, pipirus, šalaviją, raudonųjų pipirų gabaliukus ir muskatą. Palikite troškintis apie 20 minučių.
  5. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir padidinę ugnį, užvirkite. Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mimimalios. Leiskite padažui troškintis (labai lėtai) dalinai uždengę nuo 2 iki 4 valandų (kuo ilgiau, tuo geriau), retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų.
  6. Greitai paruošiamus makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti.
  7. Likus 5-10 minučių iki patiekimo, supilkite pieną į padažą. Pateikite su greitai paruošiamais makaronais.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode