Sprogimas

Prancūziškas sluoksniuotos tešlos pyragas su bulvėmis ir sūriu

Autorius apie receptą: Šiandien siūlau pasidaryti tartą su aromatinguoju camembert sūriu ir su bulvėmis. Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 6

400 gramų

camembert sūrio

300 gramų

sluoksniuotos tešlos

6 vienetai

bulvių (vidutinio dydžio)

3 vienetai

kiaušinių

2 vienetai

svogūnų

5 šaukštai

grietinės

1 šaukštas

sviesto

šiek tiek

druskos

šiek tiek

pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.

1.

Apvalią tartos formą išklokite sluoksniuota tešla, pabadykite dugną šakute.

2.

Bulves išvirkite su lūpenomis, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

3.

Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, kepkite su juo svogūnus, kol suminkštės. Suberkite į paruoštos tartos tešlos dugną. ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius.

4.

Kiaušinius išplakite šakute, įmaišykite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite ant bulvių. Camembert sūrį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus.

5.

Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitusioje orkaitėje 35 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite pastovėti 10min. ir mėgaukitės su žaliomis salotomis. Ši tarta bus gardi ir visai atvėsusi.

Lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode