Sprogimas

Užkandiniai krepšeliai su burokėliais ir silke

 

Autorius apie receptą: Puiki užkandėlė šventiniam stalui! Čia rasite ir puikų būdą, kaip iškepti naminius tešlos krepšelius, kuriuos galėsite įdaryti ir kitokiais įdarais. O šį užkandį(...daugiau)

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 8

4 lapai

sluoksniuotos tešlos

2 vienetai

silkių filė

1 vienetas

burokėlių (virtų, didesnių)

0.25 vieneto

rausvųjų svogūnų

1 šaukštas

aliejaus

šiek tiek

citrinų sulčių

šiek tiek

druskos

šiek tiek

pipirų

šiek tiek

krapų

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.

1.

Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite. Viena tešlos lapą šiek tiek aptepkite vandeniu, ant viršaus uždėkite antrą lapą ir šiek tiek pakočiokite, kad lapai suliptų.

2.

Lapus supjaustykite stačiakampiais, kokio dydžio norėsite, kad būtų jūsų krepšeliai. Maždaug 1 cm nuo krašto, vidinėje pusėje, peiliu įpjaukite išilgai palei kraštą, maždaug per 1 - 1,5 lapo sluoksnį, neįpjaukite iki galo! Tuomet vidinį įpjautą stačiakampį pabadykite šakute, jog kepant nesipūstų. Tą pątį padarykite su kitais dviem lapais.

3.

Visus krepšelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių, kol krepšeliai pakils ir paruduos.

4.

Krepšelius ištraukite iš orkaitės, palikite kelias minutes atvėsti, tuomet šaukštu įspauskite krepšelio viduriuką žemyn, jog atsirastų erdvės įdarui.

5.

Įdarui burokėlius smulkiai sutarkuokite, nusunkite susidariusį skystį, dėkite smulkiai kapotą svogūną, prieskonių, aliejaus ir citrinos sulčių. Išmaišykite ir dėkite įdarą į krepšelius.

6.

Silkės filė supjaustykite juostelėmis ir dėkite po gabalėlį ant kiekvieno krepšelio viršaus. Kiekvieną krepšelį papuoškite krapo šakele. Skanaus!

lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode