Sprogimas

Dideli blynai su šokoladiniu riešutiniu kremu ir bananais

Reikės:

3 kiaušinių

1 šaukšto cukraus

žiupsnio druskos

300 ml kefyro

250–280 g miltų

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

30 g sviesto

1,5 banano

8–9 šaukštų šokoladinio riešutinio kremo

uogų patiekti

Tai mano Izabelė pasiprašė šių saldžių ir ypač sočių blynų. Abu su Jurgiu po du blynus suvalgė. Tokius blynus kepu tik per atostogas arba šventiniais savaitgaliais.

Gaminame: dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame kefyrą ir išmaišome.

Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Kefyro ir kiaušinių masę pilame į miltus ir maišome. Sviestą išlydome ir supilame į blynų tešlą. Išmaišome. Bananus plonai supjaustome griežinėliais ir atidedame.

Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir liejame vieną didelį blyną. Dedame kupiną šaukštą šokoladinio kremo, atsargiai jį paskirstome ant blyno ir uždedame saujelę pjaustytų bananų. Užkrečiame dar tešlos, kad paslėptume kremą. Pakepame, apverčiame ir toliau kepame.

Kad neatšaltų, laikome iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame su uogomis.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode