Sprogimas

Tailandietiška aštri krevečių sriuba

 

Reikės:

   8 didžiųjų krevečių

   1000 ml vandens

   3–4 gabaliukų šviežio galangalo (imbierinių šeimos augalas)

   1 stiebo šviežios citrinžolės

   2–3 kafiro laimo lapų (nebūtinai)

   8-12 pievagrybių

   3–5 valg. š. žuvies padažo

   3–5 valg. š. šviežių laimų sulčių

   4 šviežių čili pipirų

   pundelio kalendros

Tradicinėje Tom Yum sriuboje buvo tik sauja paprastų ingredientų, tačiau ilgainiui tailandiečiai pradėjo eksperimentuoti su kitais ingredientais, kaip antai: pomidorais, kokosu, grietine, čili pasta ir net baziliku, kuris buvo laikomas šventąja žole! Taip, galite eksperimentuoti, bet pirma paragaukite tikrosios Tom Yum sriubos. Šią sriubą galima virti su kitokia mėsa ar jūros gėrybėmis. Svarbu nepamiršti, kad sriuba yra kelių augalinių ingredientų mišinys, o Tom Yum sudėtyje visuomet yra trys pagrindiniai augalai: citrinžolė, galangalas ir kafiro laimo lapai. Ši sriuba sūdoma tik žuvies padažu, o rūgštumo jai suteikia tik laimų arba tamarindų, arba jų abiejų sultys.

Gaminame:

   Vandenį užvirinkite. Įdėkite sugrūstą galangalą, kafiro laimo lapus ir citrinžolę (naudojama tik raudonoji stiebo dalis, kuri supjaustoma 2 colių gabaliukais ir sutraiškoma). Apie minutę leiskite jiems pavirti, kad jų aromatas pasklistų į vandenį.

   Jeigu norite, kad sriuba būtų labai aštri, sudėkite į puodą sutrintus čili pipirus. Įdėkite žuvies padažą, sutekdami sriubai sūrumo, ir laimų sulčių, suteikdami rūgštumo. Paragaukite, ar teisingas prieskonių derinys, nes laimų sultys būna skirtingo rūgštumo, o žuvies padažas – skirtingo sūrumo. Laimų sultis pilkite paskutines, taip pat ir baigiant virti.

   Sudėkite nuvalytus ir į 4 dalis supjaustytus grybus ir virkite verdančiame sultinyje apie minutę.

   Į verdantį sultinį sudėkite nuluptas ir išvalytas krevetes ir sumažinkite ugnį. Maišydami virkite tik apie minutę, nes krevečių proteinas labai greitai išverda.

5. Įpilkite į lėkštę ir pabarstykite šviežia kalendra.

Beatosvituve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode