Sprogimas

Didžiausia staigmena – iš mažeikiškio rankų

Tris dienas trukusiame 85-ajame Lietuvos stalo teniso čempionate nereikėjo ilgai kamuotis ir laukti atsakymo į klausimą, ar auksinis Mažeikių berniukas apgins šalies čempiono vardą. 22 metų Arnoldas Domeika jau pogrupio etape laimėjo vos vieną susitikimą iš trijų ir pasitraukė iš kovos dėl medalių asmeninėje įskaitoje.

Pirmoji nesėkmė

Vieno stipriausių pastarųjų metų Lietuvos stalo teniso žaidėjų iškritimas po pirmojo turo, ko gero, buvo didžiausia ir vienintelė čempionato sensacija.

A. Domeika, pernai laimėjęs aukso medalį suaugusiųjų asmeniniame čempionate, užbaigė net 16 metų trukusią savo karjeros atkarpą, per kurią laimėjo praktiškai visus įmanomus titulus Lietuvoje ir Pabaltijyje. Lietuvos čempionato finaliniame etape jis dalyvauja nuo 2007 metų ir pirmą kartą neišėjo iš pogrupio. Per tą laiką Lietuvos čempionate jis yra laimėjęs visų spalvų medalius.

„Iškritus Arnoldui jo potencialūs varžovai dėl medalių akivaizdžiai džiūgavo. Jis buvo ne tik antras reitingas Lietuvoje, bet tikrai vienas stipriausių konkurentų. Tai didelis netikėtumas mums visiems, žaidėjas akivaizdžiai „sudegė“, pralaimėjo ne tiems varžovams. Konkurencija didelė, reikia susikaupus žaisti su visais, nesvarbu, ar tai Lietuvos suaugusiųjų, ar jaunių rinktinės narys“, – grįžęs iš čempionato sakė sportininko treneris Raimondas Jackevičius.

Itin prastas pasirodymas Lietuvos suaugusiųjų čempionate A. Domeikai kainuos bilietą į šių metų Pasaulio stalo teniso asmeninį čempionatą.

Pakartojo pasiekimą

A. Domeikai anksčiau laiko netekus karūnos, konkurentai nesnaudė. Vyrų finaliniame ketverte susitiko išskirtinai paskutinių metų šalies čempionai: K. Žeimys (Kybartai), A. Udra (Klaipėda), V. Martinkus (Panevėžys) ir M. Skučas (Kaunas). Jiems liko išsiaiškinti, kam teks titulas antrą kartą.

Savo pranašumą prieš konkurentus įrodė pirmoji šalies raketė klaipėdietis Alfredas Udra, kuris finale įveikė iš Mažeikių kilusį Valdą Martinkų. A. Udrai tai antrasis čempiono medalis, o V. Martinkus jį buvo iškovojęs 2009 metais.

Vienintelis šešioliktuke iš trijų į čempionatą patekusių mažeikiškių žaidė Tonetas Domeika, kuris po atkaklios kovos nusileido K. Žeimiui ir toliau nežengė. Algirdas Sriubas pralaimėjo visus tris susitikimus pogrupyje.

Tarp moterų šiemet auksą asmeninėje rungtyje laimėjo vilnietė Eglė Stuckytė.

Kiti rezultatai

Nieko nepešę asmeninėje rungtyje, mažeikiškiai atsigriebė dvejetuose. Brolių porai A. ir T. Domeikoms atiteko trečioji vieta vyrų dvejetų varžybose. Bronzą Arnoldas taip pat iškovojo poroje su vilniete Egle Orlovaite.

„Medaliai dvejetuose šiek tiek pataisė žaidėjams nuotaiką, nors apskritai labai nusivilti ir nereikia. A. Sriubui vien patekimas į čempionatą yra didelis pasiekimas, nes Lietuvoje tai pavyksta per metus vos 32-iems žaidėjams iš tūkstančių. Tonetas po ilgesnės pertraukos įgauna gerą formą ir kitąmet turėtų demonstruoti geresnius rezultatus. Arnoldui viskas prieš akis, vienomis skaudžiai pralaimėtomis varžybomis niekas nesibaigia. Keletas dienų poilsio ir reikia vėl treniruotis. Prieš akis visas naujas sezonas“, – optimizmo nestokojo R. Jackevičius.

Kauniečių pora Medardas Stankevičius ir Denisas Stankevičius tapo Lietuvos vyrų dvejeto čempionais, o Ingrida Preidžiūtė (Panevėžys) ir Matas Vilkas (Šilutė) tapo mišrių dvejetų nugalėtojais. Moterų dvejeto čempionėmis tapo Anželikos Petrauskienės (Klaipėda) ir Auksės Gecevičiūtės (Klaipėdos r.) pora.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode