Sprogimas

Pasaulio reitingo varžybose – antroji vieta

Latvijos sostinėje vykusiose smiginio pasaulinio reitingo varžybose „Rigaopen 2015“ sėkmingai žaidė mažeikiškis Arūnas Čiplys, kuris iškovojo sidabro medalį.

Į šį turnyrą susirinko per 90 sportininkų iš Anglijos, Rusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Škotijos, Suomijos ir Švedijos.

Švedų smiginio federacija, norėdama patikrinti savo rinktinės žaidėjų pajėgumą, įtraukė šias varžybas į savo nacionalinį reitingą, tad į Rygą atvyko visa Švedijos rinktinė ir kandidatai į ją.

Mažeikių klubui atstovavo du sportininkai – Arūnas Čiplys ir Julius Zubavičius. J. Zubavičius jau pirmajame susitikime turėjo pripažinti Švedijos žaidėjo pranašumą, o A. Čiplys įveikė vieną žaidėją po kito ir sėkmingai prasiskynė kelią finalo link.

Itin sunki kova mažeikiškiui teko pusfinalyje su Švedijos rinktinės nariu Daniel Larson. Įpusėjus žaidimui, A. Čiplys neišnaudojo galimybės išlyginti rezultatą ir atsilikinėjo 2:4. Visgi po to suklydo ir varžovas, o lietuvis lemiamame lege susikaupė ir išplėšė pergalę 5:4.

Kitame pusfinalyje kaunietis Darius Labanauskas 5:1 nugalėjo kitą Švedijos atstovą P. Sajwani ir finale susitiko du lietuviai.

Finalinėje kovoje mažeikiškio klaidos neleido jam rimčiau pasipriešinti geriausiam Lietuvos žaidėjui, pralaimėta rezultatu 1:6. A. Čiplys šias varžybas prieš tai yra laimėjęs 2008 ir 2012 metais.

„Galiu pasidžiaugti iškovota labai aukšta antrąja vieta tokio rango varžybose. Be mūsų dviejų finalistų, daugiau nė vienas lietuvis nepateko tarp šešiolikos geriausių“, – po varžybų sakė A.Čiplys.

Artimiausią savaitgalį Mažeikių smiginio klubo komandos dalyvaus Federacijos taurės varžybose Šiauliuose, po to laukia varžybos Jekabpilse bei pasaulio reitingo turnyras Taline „Estonia open“.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode