Parama dėkojame




Sprogimas

Paplūdimio erdvėje – sportininkai, nepabūgę lietaus

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, liepos 6-ąją Mažeikių paplūdimio poilsio ir sporto aikštyne surengtos tradicinės Vasaros sporto žaidynės. Neišsigandę blogo oro mažeikiškiai išbandė savo jėgas įvairiose rungtyse.

 

 

Organizuojama seniai

Pasak Savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialisto bei renginio pradininko Petro Norvilo, tokia šventė jau rengiama keliolika metų. Jos tikslas – praktikuoti kūno kultūrą rajone, išaiškinant stipriausias komandas pagal sporto šakas skirtingose amžiaus grupėse, paįvairinti kaimo ir miesto žmonių laisvalaikį. kodėl pasirinkta būtent Liepos 6-oji, P. Norvilas „Būdui žemaičių“ sakė nežinantis: „Galbūt dėl to, kad ši diena – nedarbo, žmonės laisvesni, ir tuo pačiu paminime Valstybės dieną“.

Nugalėtojai apdovanoti

Norintieji galėjo varžytis futbolo, krepšinio, tinklinio, akmens metimo, rankų lenkimo, rąsto kėlimo, stalo teniso, smiginio, prisitraukimų, tritaškių metimo bei šaškių, šachmatų rungtyse. Dėl blogo oro viskas vyko trumpiau, nei buvo planuota, ir apdovanojimai įteikti iškart, pasibaigus kiekvienai rungčiai.

Futbolo 7x7 varžybose dalyvavo penkios komandos, iš kurių prizines vietas užėmė „Drambliai“ (1-oji vieta), „Kiškiai“ (2-oji vieta) ir „O2“ (3-oji vieta).

Krepšinio 3x3 žaidime iki 16 metų amžiaus dalyvavo 4 komandos. Nugalėjo „Rotado“, 2-ąją vietą užėmė „Kibirai“, 3-osios vietos laimėtoja – „Stalo“ komanda. Tarp 17–18 metų amžiaus iš trijų komandų už pirmąją vietą apdovanota „Lašaros“, „Korešai“ liko antrieji, „Ruiliams“ atiteko 3-oji, paskutinioji, vieta. Tarp 18–40 metų amžiaus vyrų iš 8 komandų nugalėjo „Fightter“, 2-ąją vietą užėmė „Kaimynai“, trečiąją – „Audi“.

Tinklinio varžybose iš dalyvavusių vienuolikos komandų pirmąją vietą iškovojo „Miestas Rudesta“, 2-ąją – „420“, 3-ąją – „Danuva“.

Akmens metimo rungtyje (9 kg) dalyvavo 13 norinčiųjų. Iš jų toliausiai akmenį numetė ir pirmąją vietą užėmė Antanas Abrutis (10,40 m), 2-ąją – Tomas Seliokas (10,14) ir 3-ąją – Laurynas Bučys (9,50). Iš moterų apdovanotos dvi: Goda ir Vaida.

Rankų lenkime iš keturių dalyvavusių moterų prizines vietas užėmė Eglė (1-oji vieta), Vaida (2-oji vieta) bei Sonata (3-oji vieta). Vyrų grupėje iš vienuolikos pirmasis buvo Eligijus Milis, antrasis – L. Bučys ir trečiasis – Andrius Kubilas.

60 kg rąsto kėlimo rungtį laimėjo L. Bučys, iškėlęs 21 kartą, antrasis buvo Vilandas (19), trečiasis –T. Seliokas (18).

Stalo tenise tarp moterų laimėjo A. Nicytė bei Carenkova, na, o tarp vyrų iš 16-os geriausiai pasirodė V. Simauskas, 2-ąją ir 3-ąją vietas užėmė A. Jarutis ir E. Videika.

Smiginio rungtyje iš aštuonių dalyvių daugiausiai taškų surinko mėgėja Austėja Miltinienė – 483, antroji, surinkusi 365 taškus, buvo Eglė Pociutė, nuo jos dviem taškais atsiliko Jurgita Majauskienė.

Smiginio vyrų elito nugalėtojas Valdas Mišeikis – 530 taškų, antrasis – Andrius Idzelis (434), trečiasis – Julius Zubavičius (416). Geriausios smiginio elitės moterys – Daiva Mišeikienė (412) bei Milda Zubavičienė (367).

Iš vyrų smiginio mėgėjų 16-os dalyvių nugalėjo Darius Stonys (385 taškai), antrasis buvo Vidmantas Bertys (376 ), trečiasis – Rolandas Kesminas (348).

Prisitraukimų rungtyje dalyvavo 10 norinčiųjų. Garbingiausią vietą laimėjo Vilandas (30), antrasis buvo Gintautas (25), trečiasis – Rytis (23). Tritaškių metime iš 37 dalyvių prizines vietas atitinkamai iškovojo – Kęstutis Juočeris, Karolinas Augylius bei Robertas Žibikas.

Geriausiu iš 10 šaškių žaidėju pripažintas Aleksėjus Papulovas, iš 11 šachmatininkų – R. Paškevičius, iš 8 dalyvavusių moterų – Načišonienė.

Iš viso sporto rungtyse dalyvavo 268 dalyviai. Prizininkai apdovanoti medaliais bei taurėmis.

Šventė visame rajone

Nors lietus buvo negailestingas, tačiau tai nesustabdė sporto varžybų maratono ir Mažeikių rajono kaimuose. Minint Mindaugo karūnavimo dieną norintieji galėjo dalyvauti Urvikių kultūros centro organizuotame 30 km dviračių žygyje „Aplink Reivyčių seniūniją“, kur buvo aplankytas pirmojo Lietuvos daraktoriaus Kazimiero Jagmino kapas bei parvežta Lietuvos vėliavą į Urvikių kultūros centro aikštę. Ten vyko tinklinio aikštelės atidarymas bei tinklinio varžybos. Tirkšliuose vyko diskusija „Lietuvos valstybingumas tarptautiniame kontekste“. Viekšnių vasaros estradoje vyko koncertas ir gegužinė, o planuotos sporto varžybos dėl lietaus atidėtos iki Molio šventės. Tą patį vakarą Židikuose – iškilmingas minėjimas prie Nepriklausomybės paminklo.

Tautiška giesmė

Vainikuojant Liepos 6-osios – Mindaugo karūnavimo dienos – iškilmes, kaip ir visame pasaulyje, Lietuvoje, taip ir Mažeikių rajono daugelyje vietų tuo pačiu laiku – 21 val. – sugiedota „Tautiška giesmė“.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Nuotraukos autorės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode