Sprogimas

Įžymių Lietuvos lenktynininkų savaitgalį laukia nauja patirtis ir iššūkiai

Šį šeštadienį Druskininkuose – Lazdijuose vyksiančiame orientaciniame – pramoginiame ralyje ,,Ladies Go Karys Lenktynininkas” vienoje iš įskaitų merginos prieš startą, burtu keliu, išsitrauks svečią – lenktynininką arba karį, kuris bus kaip pilnavertis ekipažo narys. Kiekvienas vyras turės paruošti išskirtinę dovaną savo ekipažo narėms, kurią įteiks varžybų pradžioje.

Lenktynininkas Giedrius Notkus, kaip ilgametis ralio profesionalas, pirmiausiai įvertino kelio dangą ir sakė, kad kol kas dėl lietingo oro artėjančių varžybų nuotaikos „šlapios“. Bet optimistiškai tikisi, jog moterų žavesys išsklaidys debesis ir orai pasitaisys. Po tokio ilgo karantino, bet koks veiksmas ir judesys yra labai išsiilgtas ir džiugina. Žinoma, nebus lengva sėdėti keleivio pusėje, todėl ekipažo nuotaika priklausys nuo Giedriaus ir dalyvių kantrybės.

Karys Donatas Stravinskas sako, jog tai bus pirmas kartas, kai dalyvaus orientaciniame – pramoginiame ralyje, todėl labai laukia ir nuotaikos tikrai geros! Jis džiaugiasi, kad už vairo dominuos moterys, nes tai – visada gražu! Svečiai turi savo ekipažui paruošti dovaną ir Donatas norėtų, jog ji būtų kariška, tačiau tai ne labai leidžiama, tad teks sugalvoti, kaip kitaip pradžiuginti dalyvęs.

Lenktynininkas Vaidotas Žala pripažįsta, kad šios varžybos jam netradicinės, todėl neturi išankstinės nuostatos dėl rezultatų, bet tiki, jog puikiai praleis laiką.

Ūkininkas Petras Šiaučiūnas taip pat nėra dalyvavęs tokiose varžybose, bet ketina pasinaudoti patirtimi įgyta naudojantis žemės ūkio transportu, be to yra tekę šturmanauti važiuojant bagiais, todėl galės būti naudingas naviguojant. Ar moteris už vairo yra gerai, ar blogai, sakė, jog per varžybas ir pasimatys!

Verslininkui, lenktynininkui, TV vedėjui ir blogeriui Jurgiui Adomavičiui tai irgi bus pirmas kartas, kai teks susipažinti su „kelio knyga“ kurioje yra visi varžybų trasos žymėjimai, nes jos yra ne visose automobilių sporto disciplinose, todėl tai – nauja patirtis.

Lenktynininkas Rokas Baciuška laukia artėjančio savaitgalio ir yra įsitikinęs, kad bus smagu pašturmanauti ir palenktyniauti. Jam taip pat tai - nauja disciplina, tačiau džiaugiasi galėdamas save išbandyti. Rokas mano, kad sunkiausia bus varžybose važiuoti pagal KET‘ą, nes gali kilti pagunda ekipažą paskatinti spūstelėti greičiau, tačiau visiems yra vienodos sąlygos ir taisyklės, todėl pasižada važiuoti drausmingai.

SERES Nacionalinių Vairuojančių Moterų Varžybų 2021 1-ajame etape taip pat savo jėgas kartu su Ladies Go merginų ekipažais išbandys ir lenktynininkai Ramūnas ir Titas Čapkauskai, Julius Adomavičius, Paulius Novakas, Renaldas Šeinauskas bei Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius. Dalyviai kovos dėl Druskininkų ir Lazdijų rajono savivaldybių merų taurių bei vertingų rėmėjų prizų.

Nuotr. iš asmeninio arch.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode