Sprogimas

Ukrainiečiams studentams skiriama dukart daugiau magistrantūros vietų

dukartŠvietimo, mokslo ir sporto ministerija šiemet skiria dvigubai daugiau magistrantūros studijų vietų iš Ukrainos atvykusiems studentams. Lietuvos valstybės finansuos 60 magistrantų iš Ukrainos studijas. Pernai ukrainiečiams buvo skirta 30 vietų.

Dvejų metų valstybės remiamas magistrantūros studijas Lietuvoje gali rinktis lietuvių kilmės užsieniečiai., taip pat šalių, kurios nepriklauso ES ir Europos ekonominei erdvei, studentai -  iš viso jiems skiriama 100 vietų. Šiais metais 60 iš jų teks studentams iš karo siaubiamos Ukrainos.

Šių studijų, kurias remia Lietuvos valstybė, tikslas –  suteikti užsienio šalių studentams galimybę studijuoti Lietuvoje, sustiprinti aukštojo mokslo tarptautiškumą ir supažindinti užsienio jaunimą su Lietuva, jos kultūra, padėti užmegzti įvairių tautų jaunimo ryšius.

Priklausomai nuo aukštųjų mokyklų siūlomų programų, studijos gali vykti lietuvių, anglų ar kita užsienio kalba.

Lietuvos vyriausybė yra skyrusi šalies aukštosioms mokykloms 360 tūkst. eurų jose jau studijuojančių Ukrainos karo pabėgėlių bazinėms stipendijoms. Tai lėšos nuo karo pradžios atvykusių studentų pagrindiniams pragyvenimo poreikiams padengti bei studijų reikmėms naudojamoms priemonėms įsigyti. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija papildomai prašys skirti dar 1,32 mln. eurų stipendijoms iš Ukrainos atvykusiems studentams ir daliniam studijų kainos padengimui.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode