Sprogimas

7 patarimai, kaip sutaupyti pinigų perkant batus

Batai yra vieni iš neišvengiamų garderobo elementų, be kurių negalėtume suformuoti savo įvaizdžio ir paprasčiausiai išeiti iš namų. Kad ir kiek jų porų turėtume, keičiantis sezonams, madoms ar asmeniniam skoniui, vis vien norisi atnaujinti sukauptą kolekciją – dar geriau, jei tai pavyksta padaryti plačiai neatveriant piniginės. Avalynei skiriamos išlaidos iš tiesų gali būti sumažintos – apsiperkant tereikia vadovautis žemiau pateiktais patarimais.

Įvertinkite savo dabartinę kolekciją

Paanalizuoti sukauptą batų kolekciją verta dėl kelių priežasčių. Pirmiausiai išsiaiškinsite, kokio tipo apavų Jums dabar reikėtų labiausiai, o taip pat galėsite lengviau išsigryninti, kokių savybių Jums reikėtų ieškoti. Suraskite savo mėgstamiausius batus ir pagalvokite, kodėl jie Jums taip patinka: ar tai nulėmė stilius, komfortas, o galbūt – maloni medžiaga? Būtent to paties reikėtų ieškoti ir renkantis naująją avalynę. Tą patį galite padaryti ir su rečiausiai avimais batais: tuomet išsigryninsite, kokių savybių reikia vengti.

Batus pirkite baigiantis sezonui

Nors ruošiantis paplūdimio sezonui gan keista pirkti šiltus aulinukus, norėdami sutaupyti, juos turėtumėte pirkti vadovaudamiesi panašiu principu. Tikriausiai esate pastebėję, jog baigiantis sezonui, rūbai ir batai yra siūlomi su labai didelėmis nuolaidomis, tad juos galėsite nusipirkti ženkliai pigiau. Kai ir vėl sugrįš šiltasis ar šaltasis sezonas, Jūs jau būsite jam pasiruošę – šiek tiek pakoregavę apsipirkinėjimo įpročius, mėgausitės dviguba nauda.

Sekite išpardavimus

Didžiausi išpardavimai yra vykdomi per įvairias šventes, tačiau net ir be jų parduotuvės dažnai siūlo daugybę akcijų, kurių metu avalynę galima įsigyti kur kas pigiau. Norint patiems susekti visus tokius pasiūlymus, gali tekti paskirti nemažai laiko, bet kai kurios parduotuvės siunčia naujienlaiškius, kuriuose galima atrasti šią informaciją. Jei turite savo mėgstamiausias parduotuves, būtinai tapkite jų prenumeratoriais – tuomet apie akcijas sužinosite patys pirmieji.

Venkite tendencijų

Šio patarimo paisyti yra itin sunku, tačiau jei pavyks tai padaryti, iš tiesų galėsite nemažai sutaupyti. Madingiausi batai dėl padidėjusio populiarumo neretai gali pareikalauti didesnių išlaidų, o praėjus vienam ar keliems sezonams, gali pasibaigti jų šlovės valanda – tuomet tokios avalynės nebesinorės avėti. Tad užuot vaikęsi madų, pagalvokite, kurių apavų išvaizda labiausiai patinka Jums ir kuriuos iš jų lengviausiai priderinsite prie savo garderobo – tokią avalynę mielai avėsite ilgus metus.

Susikoncentruokite į kokybę

Tikriausiai ne kartą esate girdėję posakį, kad kokybė yra svarbiau už kiekybę – tas pats galioja ir kalbant apie avalynę. Didelė tikimybė, kad kokybiški batai tarnaus ilgesnį laikotarpį, todėl apie pokyčius reikės galvoti rečiau. Be to, jiems dažnai yra pritaikomos šiuolaikiškos technologijos ir patikimos medžiagos, tad kiekviename žingsnyje Jus lydės maksimalus komforto jausmas.

Šiuo atveju geriausia atsižvelgti į prekinį ženklą, pagal kurį galime spręsti ir apie tam tikras apavų ypatybes. Pavyzdžiui, tarp moteriškų sportinių batelių daug dėmesio susilaukia „Fila“ avalynė – paspaudę ant toliau pateiktos nuorodos, apie ją galėsitesužinoti daugiau. Tuo tarpu tarp vyriškų klasikinių ir laisvalaikio batų populiarumo nestokoja kompanija „Clarks“ – šią avalynę apžiūrėsite užsukę įPigu.lt el. parduotuvę.

Palyginkite skirtingus pasiūlymus

Pamačius gerą kainą, batus norisi pirkti iš karto, tačiau norint sutaupyti, geriau to nedaryti. Net ir tie patys batai keliose parduotuvėse gali kainuoti skirtingai, tad visuomet turėtumėte įsitikinti, ar iš tiesų atradote geriausią pasiūlymą. Fiziškai tai padaryti būtų sunku, tačiau jeigu apsipirkinėjate internetu, tai padarysite vos keliais paspaudimais – būtų apmaudu tuo nepasinaudoti.

Įsitikinkite, kad batai Jums yra tinkami

Naujojiavalynė turėtų būti tinkamo dydžio ir pločio – tuomet iš tiesų norėsis ją avėti. Nors tai atrodo savaime suprantamas dalykas, iš tiesų susižavėję apavų dizainu, ne visuomet šiam aspektui skiriame pakankamai dėmesio – atlikti tyrimai rodo, kad didelė dalis žmonių renkasi netinkamo dydžio batus. Norint nepatekti į šią statistiką, reikėtų tiksliai išsimatuoti savo pėdas ir pasitikrinti dydžius lentelėse – taip net ir pirkdami internetu išsirinksite būtent Jums tinkančius modelius.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, naują avalynę visuomet įsigysite labai palankiomis sąlygomis. Svarbiausia, kad ji Jums tiktų ir patiktų – juk nėra brangesnių batų nei tie, kurie taip ir lieka gulėti lentynoje.

22-25

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode