Sprogimas

Kvarcito ir kvarcinio akmens panaudojimas interjere

Vieningai atsakyti į klausimą, koks namų interjeras yra tobulas, greičiausiai, nėra įmanoma, nes kiekvieno iš mūsų tobulo interjero vizija yra visiškai skirtinga, tačiau atsakyti į klausimą, kokia medžiaga yra tobula namų interjere yra visiškai paprasta, nes tai – kvarcitas arba kvarcinis akmuo.

Ar kvarcitas ir kvarcinis akmuo yra tas pats?

Sutikite, kad sąvokos „kvarcitas“ ir „kvarcas“ skamba labai panašiai, todėl susimaišyti nėra sunku, tačiau tai nėra tas pats. Kvarcitas – natūrali medžiaga, kurios sudėtyje yra iki 99 proc. kvarcinių grūdų, sujungtų mineralinio silicio dioksido bei natūralaus akmens. Kvarcitas formuojasi gamtoje, o štai kvarcinis akmuo – tai dirbtinis akmuo. Kvarciniai akmenys dažnai yra vadinami ir techniniais akmenimis. Tokio akmens gamybai yra naudojamas natūralus smulkintas granitas, kvarcinis smėlis veidrodžių šukės. Daugeliui kyla klausimas, kokią funkciją šio akmens sudėtyje atlieka veidrodžio šukės. Atsakymas yra gana paprastas. Veidrodžių šukės kvarciniam akmeniui suteikia išskirtinį švytėjimą, kuris ženkliai pagerina šio dirbtinio akmens išvaizdą.

Kvarcito bei kvarcinio akmens savybės

Kvarcitas pasižymi ypatingu tvirtumu ir atsparumu karščiui. Jis ilgaamžis ir savo išvaizda labai primena marmurą. Kiekviena kvarcito plokštė yra unikali: akmens gijų raštas sukuria savitą, nepakartojamą ir vienetinį paviršių. Kvarcitas taip pat yra atsparus cheminėms medžiagoms, maisto, įvairių skysčių bei valymo priemonių poveikiui. Kvarcinio akmens paviršiuje nėra jokių porų. Ši kvarcinio akmens savybė leidžia užtikrinti higieną. Jo paviršius taip pat yra atsparus drėgmei, pelėsiui, įvairioms bakterijoms bei temperatūros pokyčiams. Kvarciniai akmenys garsėja ir tuo, kad juos sunku subraižyti. Šis nedegus akmuo taip pat pasižymi gražia išvaizda, išskirtiniu kietumu bei atsparumu trinčiai ir rūgštims. Dar viena kvarcinio akmens savybė, kurią būtina paminėti, yra ta, kad šis akmuo neblunka ir nekeičia savo atspalvių bei savo išvaizda labai primena natūralų akmenį.

Kvarcito bei kvarcinio akmens panaudojimas namų interjere

Kvarcitas – labai universali medžiaga, jeigu kalbėsime apie namų interjerą. Panaudojant kvarcitą, galima atlikti sienų ir židinių apdailą, iš jo taip pat yra gaminami stalviršiai vonios kambariams bei virtuvėms. Kvarcitas gali būti naudojamas ir kaip grindų danga. Daugiau informacijos apie kvarcitą bei gausų jo asortimentą rasite sekdami šią nuorodą:https://www.akmenys.lt/kvarcitas?limit=50. Kvarcinis akmuo dėl savo savybių taip pat gali būti lengvai pritaikomas įvairiuose namų erdvėse tiek kaip puošiantis, tiek kaip funkcinis interjero elementas. Plati jo spalvų ir faktūrų gama, gyvumo ir žaismingumo suteikiantis žvilgesys abejingų nepalieka, todėl tikėtina, kad jis įtiks ir jūsų skoniui. Šis dirbtinis akmuo yra plačiai naudojamas virtuvės ir vonios stalviršių gamybai, taip pat palangių, laiptų, nišų bei sienų apdailai ir net grindims. Pažymėtina, kad iš šio techninio akmens pagamintos detalės yra ilgaamžės ir praktiškai nekintančios išvaizdos.

22-44

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode