Sprogimas

Tauragė išrinkta vienu iš 100 Europos miestų, gausiančių paramą tapti klimatui neutraliais

klimatuiEuropos Komisija, vykdydama Klimatui neutralių ir sumanių miestų misiją, prisidės prie 100 Europos miestų, sieksiančių iki 2030 m. neutralizuoti savo poveikį klimatui, plėtros. Tauragės miestas bus remiamas Europos Komisijos ir taps pilotiniu inovacijų centru atsinaujinančių energijos išteklių didinimo, transporto sistemos dekarbonizavimo, miestų erdvių atnaujinimo, pastatų modernizavimo, vandens tausojimo, žiedinės ekonomikos diegimo ir kitose srityse. Programai įgyvendinti Europos Komisija skirs 360 mln. eurų. 

Tauragės meras Dovydas Kaminskas džiaugiasi Europos Komisijos sprendimu ir teigia, kad Tauragė jau septynerius metus nuosekliai dirba Europos žaliojo kurso link. Todėl šis Europos Komisijos sprendimas yra ne sėkmės, o ilgo ir sistemingo darbo rezultatas, kuris padės Tauragei tapti vienu pirmųjų klimatui neutralių miestų iki 2030 m. Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen taip pat akcentavo, kad „šie miestai rodo mums kelią į sveikesnę ateitį.“

Tauragės rajonas jau ne vienerius garsėja klimatui draugiškomis iniciatyvomis: mieste nemokamai gyventojus veža 5 elektriniai autobusai, kurių skaičius netrukus išaugs iki 12, ant viešųjų miesto pastatų įrengtos 25 saulės elektrinės, rajone 99 proc. centralizuotai tiekiamos šilumos pagaminama iš biokuro, daugiabučių kiemuose įrenginėjamos elektromobilių krovimo stotelės, visos rajono gatvės apšviestos taupiais LED žibintais, dėl kurių savivaldybė kasmet sutaupo 40 proc. elektros energijos. Taip pat Tauragė pirmoji Lietuvoje įgyvendino kompleksinį viešų miesto dviračių saugyklų projektą.

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode