Sprogimas

Armėnija labai vertina Lietuvos patirtį žemės ūkio srityje

 

Lietuva ir Armėnija tęsia dvišalį bendradarbiavimą žemės ūkio srityse –praėjusią savaitę žemės ūkio viceministro Ginto Sauliaus Cironkos vadovaujama delegacija lankėsi Armėnijoje. Vizito metu buvo  apibendrinti pasiekti rezultatai, perteikiant Lietuvos patirtį tokiose svarbiose Armėnijai žemės ūkio srityse kaip gyvulininkystė ir gyvulių veislininkystė, žuvininkystė, ekologinių žemės ūkio produktų gamyba ir ekologinio sertifikavimo sistemos sukūrimas, ūkininkų, kooperatyvų, žemės ūkio bendrovių konsultavimas, taip pat numatytos ateities bendradarbiavimo galimybės.

Lietuvos delegacijos susitikimo su Armėnijos žemės ūkio ministru I. Arakelyan metu buvo sutarta ir toliau skatinti besitęsiantį bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Armėnijos žemės ūkio ministerijų. Armėnijos žemės ūkio ministras pažymėjo, kad jų šaliai labai reikalingos Lietuvos ekspertų konsultacijos ekologinio ūkininkavimo, sertifikavimo, gyvulininkystės ir kitose srityse.

Lietuviai su armėnais aptarė ir dvišalio Susitarimo dėl bendradarbiavimo žemės ūkio srityje tarp Lietuvos ir Armėnijos atnaujinimo klausimą.

Vizito metu buvo aplankyta tarptautinė specializuota žemės ūkio bei maisto produktų paroda „ArmProd EXPO“, kurioje daugiausiai buvo eksponuota Armėnijos žemės ūkio produkcija – pieno ir mėsos produktai, vynas, konjakas, džiovinti vaisiai ir daržovės, tabakas ir jo produktai. Lietuviai taip pat lankėsi rožes auginančiuose šiltnamiuose, nevyriausybinėje organizacijoje „Green Lane“, užsiimančioje parama žemės ūkiui, vynininkystės ūkiuose.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode