Sprogimas

Akrobatikos asas: kai svaigina veikla, apie alkoholį nė nepagalvoji

Nutrūktgalviškus triukus atliekantis Vygintas Mažeika sportu susidomėjo dar vaikystėje. Šiuo metu vaikinas veda akrobatikos treniruotes, užsiima filmavimu, montavimu, fotografija. Vaikinas sako, kad būtent sveikas gyvenimo būdas padeda išlaikyti jėgas tokiam aktyviam gyvenimui.

Jis papasakojo sėkmės istoriją, kaip linksmindamas be svaigalų sutaupo jėgų prasmingam ir laimingam gyvenimui.

***

Paauglystėje esu ragavęs alkoholio, tačiau noro vartoti nejutau. Gal labiausiai traukia saldus skonis arba apsvaigimas, bet kadangi užsiiminėjau akrobatika, tai ir taip apsvaigdavau – nuo įvairiausių triukų galva apsisukdavo. Tai nejusdamas tam poreikio, palaipsniui atsisakiau alkoholio visiškai, nebuvo kažkokio lūžio.

Didelė buvo mamos įtaka. Dažnai išeidavome kartu pasivaikščioti, būdavome gamtoje. Vėliau su draugais pamėgome įvairius žaidimus ne namie, o kieme. Dažniausiai tai būdavo futbolas, krepšinis, visokie karai. Dar susigalvodavome visokių estafečių, darydavome įvairius pratimus. Todėl ir dabar laisvalaikį mėgstu leisti aktyviai, keliauti, kažką naujo pamatyti ar išbandyti, išvykti į gamtą, sportuoti ir atlikti triukus.

Mama apie sūnaus triukus sužinodavo iš kitų

Mama dirbo mokytoja, tai būdavo vaikai  parodydavo jai filmukų, kuriuose atlieku triukus. Aišku, didžiuodavosi, bet ir bijodavo, kad nusilaušiu sprandą, tėtis reaguodavo ramiau.

Su kai kuriais iš vaikinų anksčiau susitikdavome pasportuoti, taip ir subūrėme grupę. Darome įvairius pasirodymus. Žmonėms patinka stebėti akrobatinius triukus, pamatyti, ką sugeba kiti. Būna, pasikviečia į renginius, koncertus. Taip pat, pasirodymams buvome susijungę su merginų šokių grupe „Laisvė“. Kartu su jomis Palangoje vykstančiame festivalyje penkis metus iš eilės užimdavome pirmąją vietą.

Pradėjęs rimčiau domėtis „Pole dance“ nusprendžiau įkurti savo studiją.

Sveikas maistas – ne tik atsigavę skonio receptoriai, bet ir geresnė savijauta

Pradėjus įrenginėti savo studiją, likdavo mažiau laiko sportui, suprastėjo mityba, joje atsirado ir greito maisto. Po poros mėnesių pajutau, kad darosi sunkiau atlikti tam tikrus pratimus, triukus, atsirado daugiau riebalinio sluoksnio. Savijauta prastesnė, mažėja motyvacijos, kai matai pasikeitusį kūną.

Niekada nesilaikiau griežtos dietos, bet eidamas į sporto salę prisižiūrėdavau, kad gaučiau pakankamai baltymų, vitaminų iš daržovių. Sveikai maitinantis vizualiai atrodai ir jautiesi geriau. Skonio receptoriai pasikeičia – vieni patiekalai tampa skanesni už tuos, kuriuos anksčiau mėgdavai.

Kai sportui trūksta motyvacijos

Geriausia, kai atsiranda sportuojantis draugas arba įsitrauki į tokių žmonių kompaniją. Jie priverčia sportuoti ir patį, nes greičiausiai su jais ir laisvalaikį leisite aktyviai. Dar padeda su sportu susijusių  internetinių vaizdo įrašų peržiūros. Pats esu įkvėpęs nemažai žmonių iš savo rajono, būna iš kitų miestų sutinka mane ir sako, kad yra matę mano vaizdo įrašų, kuriuose atlieku triukus ir kad patiems atsirado daugiau motyvacijos.

Dar  siūlau išbandyti grupines treniruotes, o jeigu treneris geras, įkvepiantis, tai tikrai suteiks daug motyvacijos. Verta pabandyti nueiti ir į sporto klubą, įvairius renginius. Stengtis išbandyti kuo daugiau sporto rūšių ir atrasti tokią, kuri teiktų daugiausia malonumo. Juk sportas duoda ne tik įspūdžius ar puikią savijautą, bet ir gerus draugus.

Justina Tamošiūnaitė, www.sveikuoliai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode