Sprogimas

6 metus be žinios dingusio vyro istorijos atomazga – rasti palaikai ir pareikšti įtarimai dėl nužudymo

Prieš 6 metus, 2009 m., Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieškojo be žinios dingusio 40-mečio Tauragės r., Oplankio k. gyventojo, tačiau tuomet vyro taip ir nepavyko surasti.

Vyro buvo ieškota ilgai, tačiau jam neatsiradus 2013 m. lapkričio 29 d. prokuratūra bylą dėl dingusio be žinios asmens nutraukė. Šiai dienai, praėjus 6 metams, pareigūnai turi atsakymą į klausimą, kur anuomet dingo, kaip įtariama, minėtas keturiasdešimtmetis.

2015 m. rugpjūčio mėnesį pareigūnai, gavę duomenų apie dingusį vyrą, kreipėsi į prokuratūrą su prašymu atnaujinti bylą. Po atnaujinimo buvo atliekami slapti ikiteisminio tyrimo veiksmai.Pareigūnai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad dingęs asmuo buvo nužudytas to paties kaimo 57 m. gyventojo. Sulaikius vyrą buvo atliekama apklausa. Įtariamasis prisipažino įvykdęs žmogžudystę, o vyro kūną užkasęs laukuose, visai netoli aukos namų.

Vakar, lapkričio 5-ąją, pareigūnai aukos palaikus surado toje vietoje, kurią ir nurodė įtariamasis.

Pareigūnai kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo. Įtariamajam teismo nuosprendžio teks laukti už grotų. Jam buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – vyras suimtas 3 mėnesiams. Įtariamajam už nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.

Šiuo metu Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tiria ir aiškinasi vyro nužudymo aplinkybes.

Foto medžiaga „Pareigūnai įvykio vietoje“.

Komunikacijos grupės specialistė   Rūta Janavičiūtė

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Cituojant Tauragės apskrities VPK pranešimus, prašome nurodyti informacijos šaltinį

Skelbiant nepažeisti nekaltumo prezumpcijos principo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode