Sprogimas

Molio šventėje – amatų ir dirbinių mugė

Rugpjūčio 15-ąją Viekšniuose vyko 14-oji respublikinė Molio šventė. Prie Viekšnių estrados šurmuliavo amatų ir dirbinių mugė – lankytojus šventės dalyviai džiugino geromis emocijomis: vieni vaišino įvairiais skanėstais, kiti kvietė patirti kūrybos džiugesį.

 

 

Šventėje nė vienas nebuvo nepastebėtas – viekšniškiai betarpiškai bendravo vieni su kitais, džiaugėsi geru oru ir galimybe parodyti tai, ką turi geriausia. Viekšniai juk nuo seno garsėja savo puodžiais ir keramikos tradicijomis.

 

 

Į šventę pasidžiaugti kūrybingais šio krašto žmonėmis atvyko Lietuvos Nepriklausomybės akto signataras Emanuelis Zingeris – jis nuoširdžiai stebėjosi, kad tradicijos Lietuvoje vis dar gyvos. Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ir mero pavaduotoja Lina Rimkienė pagerbė bei padėkos raštus įteikė tradicinės šventės pradininkams, iniciatoriams ir organizatoriams. Perduoti Seimo nario Valiaus Ąžuolo padėkos žodžiai šventės organizatoriams.

 

Viekšniškiai tikrai neketina „pamesti“ svarbiausių savo išskirtinumo detalių ir tvirtai laikosi nuomonės, kad vieninga bendruomenė gali išlikti tik tada, jei bus sutarimas, darna ir bendras tikslas...

MS-34

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode