Sprogimas

Vietoj Kalėdų eglių įžiebimo renginių – TV transliacijos

Vilnius, Kaunas ir Panevėžys šeštadienį įžiebs Kalėdų egles, tačiau vietoj tradicinių įžiebimo renginių žmones kviečia tai stebėti per televiziją bei ragina nesibūriuoti prie šventinių žaliaskarių.

Apie tai BNS šią savaitę informavo šių miestų savivaldybių atstovai.

Vilniaus miesto savivaldybė teigia kad prie eglės nebus įkurtas Kalėdų miestelis, o šventinis renginys bus transliuojamas 17.30 val. per TV3 televiziją.

Savivaldybė kviečia vilniečius ir miesto svečius nesibūriuoti prie eglės, laikytis saugaus atstumo, tvarkingai dėvėti veido apsaugos priemones.

„Į pagalbą bus pasitelkiamas ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, kuris prižiūrės kaip miestiečiais ir miesto svečiai laikosi karantino reikalavimų“, – teigia savivaldybė.

Vilnius šiemet Kalėdų eglei Katedros aikštėje išleido apie 95 tūkst. eurų, miesto papuošimams – apie 180 tūkst., o „Kalėdos sostinėje“ programai skirta 280 tūkst. eurų.

Kauno miesto savivaldybė Kalėdų eglės įžiebimą transliuos 18 val. per LRT. 

„Tikimės, kad kauniečiai ir miesto svečiai išliks sąmoningi ir budrūs – saugodami savo bei artimųjų sveikatą liks namuose ir aikštėje nesibūriuos“, – teigia savivaldybė.

Kaunas eglės papuošimui šiemet skyrė 78,4 tūkst. eurų, Rotušės aikštės papuošimui planuota skirti 59,5 tūkst., šventinis renginys turėtų kainuoti apie 60 tūkst., o miesto papuošimams išleista 70 tūkst. eurų.

Panevėžio miesto savivaldybė Kalėdų eglės įžiebimą transliuos savo feisbuko paskyroje nuo 18 valandos, o įžiebimo vietoje budės savivaldybės darbuotojai.

„Eglės įžiebimo metu vietoje budės savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai“, – teigia savivaldybė.

Panevėžys šiemet eglę papuošė už 39 tūkst. eurų, miesto gatvių puošyba atsiėjo 43 tūkst. eurų.

Kiti didieji miestai egles įžiebs vėliau

Klaipėdos miesto savivaldybė BNS teigė, kad Kalėdų eglę ketina įžiebti gruodžio 5 dieną, jis taip pat bus transliuojamas internetu bei per televiziją.

Teatro aikštėje savivaldybė taip pat planuoja transliuoti garso įrašus su rekomendacijomis ir įpareigojimams, kaip žmonėms elgtis šalia eglutės, priminti, kad negalima būriuotis.

Šventinis renginys, taip pat Teatro aikštės papuošimai, programos parengimas, naujųjų metų fejerverkai savivaldybei atsieis apie 89 tūkst. eurų, kitų erdvių puošyb – 200 tūkst. eurų.

Šiaulių miesto savivaldybė BNS neatskleidė tikslesnės dienos, kada bus įžiebta Kalėdų eglė, neatskleidžia, tačiau teigia, kad tai įvyks kitą savaitgalį.

„Kalėdų eglės įžiebimo momento mes neatskiedžiame, renginių neorganizuojame, planuojame kalėdinį stebuklą sukurti ir skleisti netikėtai. Visiškai papuoštas miesto erdves šiauliečiai ir miesto svečiai galės išvysti pirmąjį žiemos savaitgalį“, – teigia savivaldybė.

Šiauliai šiemet Kalėdų laikotarpio iniciatyvoms skyrė 58 tūkst. eurų, pagrindinei eglei – 23 tūkst. eurų.

Kalėdų laikotarpis šiemet pasitinkamas karantino sąlygomis, kai būtinas apsauginių veido kaukių dėvėjimas, draudžiama būriuotis, neveikia kavinės, restoranai ir kitos pasilinksminimo vietos.

Budas.lt archyvo nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode