Sprogimas

Kleboniškių kaime patirtimi dalijasi amatininkai

Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Kleboniškių kaimo buities skyriuje (Radviliškio r.) priešpaskutinį kartą šią vasarą vykusi „Senųjų amatų ir edukacijų diena“ sulaukė itin daug lankytojų.

Muziejaus kiemuose ir gryčiose senųjų amatų paslaptimis, kasdieninių darbų patirtimi ir geromis emocijomis dalijosi amatininkai ir edukatoriai: puodžius, varkalis, juostų ir pintinių pynėjos, medžio drožėjas, audėja, siuvėja, šiaudinių sodų rišėjas, veikė lėlių iš skiaučių rišimo, virvelių vijimo, linų apdirbimo, verpimo ir kt. dirbtuvėlės, tad užsiėmimų netrūko nei vaikams, nei suaugusiems. Vieni amatus išbandė pirmą kartą, kiti prisiminė turėtus įgūdžius. Amatininkai noriai ir kantriai dalijosi žiniomis, kurdami darbingai smagią atgijusio kaimo nuotaiką.

Lankytojai Kleboniškių kaime galėjo ne tik mokytis amatų, kasdienių darbų, žaisti senuosius žaidimus, bet ir apžiūrėti Kleboniškių kaimo ekspozicijas bei parodas. Gryčiose ir klėtyse eksponuojama paroda „Tautinis kostiumas“ iš Marijos ir Kęstučio Simanavičių kolekcijos – 25 tautiniai kostiumai iš penkių Lietuvos regionų: Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos, Žemaitijos, Mažosios Lietuvos. Voronių kaimo klėtyje veikia Lietuvos tautodailininkų sąjungos narės Stanislavos Baronienės tapybos ir grafikos darbų paroda. Augalų mėgėjus kaimo darželiuose vilioja rugpjūčio žiedai.

„Senųjų amatų ir edukacijų diena“ paskutinį kartą šiais metais vyks rugpjūčio 14 dieną.

Šis renginys yra projekto „Kasdieniniai ir šventiniai darbai bei amatai Kleboniškių kaimo buities muziejuje“ dalis.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

Lauros Prascevičiūtės nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode