Sprogimas

Pratęstas A. Žiulpos nušalinimas nuo pareigų

LR specialiųjų tyrimų tarnybos nutartimi dar trims mėnesiams pratęsiamas Savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vedėjo nušalinimas nuo pareigų. Terminas skaičiuojamas nuo 2019 m. gruodžio 25 d.

 

Priešistorija

LR specialiųjų tyrimų tarnyba informavo Mažeikių rajono savivaldybės  administraciją, kad Šiaulių apylinkės teismo 2019 m. spalio 24 d. nutartimi Savivaldybės administracijos Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėja Sandra Ramanauskienė nuo spalio 24 d. šešiems mėnesiams nušalinta nuo pareigų. Dviem mėnesiams buvo nušalintas nuo pareigų ir Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa.

STT skelbė jiems pareiškusi įtarimus dėl didelės vertės kyšių priėmimo.Įtariama, kad B. Kryžiui anksčiau einant savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas galėjo būti neskaidriai vykdyti viešieji pirkimai. 

STT duomenimis, savivaldybėje organizuojant ir vykdant kai kuriuos viešuosius pirkimus iš anksto susitarus iš pirkimuose dalyvaujančių įmonių atstovų galėjo būti priimti kyšiai už tai, kad šioms įmonėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti pirkimus.

Taip pat buvo sulaikyti keturi privačių įmonių atstovai. Jiems pareikšti įtarimai dėl savivaldybės darbuotojų papirkimo.Įtariamųjų darbo vietose ir namuose buvo atliktos kratos.

Budas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode