Sprogimas

Oninių šventė Židikuose

Židikuose tradicinė Oninių šventė šiemet persipynė su šeštąja sakralinio meno ir paveldo simpoziumo „Versmės“ diena. Netrūko dalyvių, susirinkusių pagerbti Onučių. Po linksmos vakaronės šeštadienio vakarą, sekmadienis skirtas dvasiniam susikaupimui – Šv. Onos atlaidai Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje ir kapinių koplyčioje.

 

Ir mažam, ir dideliam

Liepos 25-osios pavakarę šventės dalyviai rinkosi į Edukacijų kiemelį, vaikai krykštavo ant batuto, nutįso eilė norinčių pasidaryti chna tatuiruotes, piešinius ant veidukų. Savo jėgas išbandė ir vyrai rankų lenkimo, girų kėlimo rungtyse.

Muzikos verpetuose

Meninę dalį, prasidėjusią iškilmingu Židikų himno giedojimu, tęsė jauniausi atlikėjai – vaikų meninis kolektyvas „Šypsena“. Mažiesiems nepasidavė ir kiti Židikų kultūros centro kolektyvai. Savo dainomis džiugino ir aplinkinių bendruomenių kolektyvai: Tirkšlių kultūros centro Birutės ir Virginijos duetas, Pikelių kultūros namų kolektyvas „Sodžius“, Ukrinų kultūros namų šokių kolektyvas „Kvistėja“ bei ukriniškių muzikinės grupės.

Savo dainomis ne vieno širdį virpino Antonijus Žilinskas-Tonis, populiarios 9-ojo dešimtmečio grupės „Miledi“ dainų autorius ir atlikėjas. Diskotekoje šokiui kvietė Jūratė Malinauskaitė.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (2) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode