Sprogimas

Rubikuose vyko kaimo šventė

Rugpjūčio 22-ąją į Rubikų Šv. Roko bažnyčią, į titulinius atlaidus, rinkosi kaimo bendruomenės nariai, kraštiečiai, išsibarstę po įvairius šalies, užsienio kampelius, svečiai, o vakarop susibūrė bendruomenės kiemelyje.

 

Pagerbti jubiliatai

Šventinę nuotaika svečius pagavo vien žvelgiant į papuoštus rubikiškių kiemo vartelius ar įvažiavimus. Išradingiausi buvo pagerbti ir apdovanoti atminimo dovanėlėmis. Nepamiršti ir kaimo jubiliatai, kurių vyriausiam jau 90 m. Organizatoriai, Šerkšnėnų kultūros centras, kartu su partneriais: Šerkšnėnų seniūnija, Rubikų kaimo bendruomene – pasidžiaugė, kad nemažai kaimo gyventojų prisidėjo, jog šventė būtų puošni ir įsimintina.

Fejerverkų žvaigždės

Po šventės kiemelį pabiro vaikai su piešinukais ant veidų. Ir tai ne vienintelė jų pramoga – vaikų laukė minkštos, siūbuojančios pramogos ant batuto.

Koncertą, kaip ir pridera, pradėjo saviškiai – Šerkšnėnų kultūros centro Žemalės kultūros namų stilizuota kapela „Šerkšnė“, kurios vadovas Gediminas Kontvainis linksmino ir gegužinės metu. Kojos pačios kilnojosi, kai scenoje koncertavo Židikų kultūros centro muzikinė grupė „Dublis“. Romantiškumu užbūrė Laižuvos kultūros centro kvarteto „Retro“ atliekamos dainos. Kas lingavo į taktą, kas sukosi šokio ritmu skambant aštrialiežuvių stilizuotos kapelos „Linksmųjų vyrukų“ iš Urvikių kultūros centro dainoms.

„Mus galite pakviesti visur, kur reikia užkurti parketą šokiams ir dainuoti taip, kad išgirstų visi kaimynai!“ – taip apie savo atlikimą anonsuoja jauni atlikėjai, susibūrę į grupę „Pop du“. Ir jie neklysta – jų atliekami šlageriai, autorinės dainos įkaitino tiek jauną, tiek seną, tiek didelį, tiek mažą. Simboliška, bet būtent šiems jauniems vyrukams atliekant dainą „Žvaigždė“ dangų papuošė fejerverkų žvaigždės, tarsi šimtai išsipildančių svajonių liepsnelės.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/photo?fbid=231053632361558&set=pcb.231056085694646

Apie atlaidus, Kunigystės jubiliejų ir bažnyčios sukaktį skaitykite čia: http://budas.lt/religija/44822-rubikuose-kunigystes-jubiliejus-baznycios-sukaktis-ir-atlaidai

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode