Sprogimas

Ugdymo įstaigos naujiesiems mokslo metams pasirengusios

 

Rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių diena. Į mokyklas ir darželius sugrįšta moksleiviai ir ikimokyklinukai – prasideda dar vieni mokslo metai. Įstaigos tam pasirengusios. Trys rajono mokyklos keičia statusą: Senamiesčio ir Pavasario pagrindinės mokyklos tampa progimnazijomis, o Žemalės pradinė mokykla – Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės mokyklos skyriumi. 

Rugsėjo 1-ąją į mokyklas susirinko apie 6 250 mokinių – tiek pat, kiek ir praėjusiais metais. Beveik 500 vaikų ruošis mokyklai priešmokyklinėse grupėse, apie 560 mokysis pradinėse klasėse. Gimnazijas lankys per 350 abiturientų. Į lopšelius-darželius ateina apie 1 900 ikimokyklinio amžiaus vaikų – panašiai kaip ir pernai. Neformalųjį ugdymą rajone vykdo 7 neformaliojo ugdymo įstaigos, jas pernai lankė apie 1300 moksleivių, tikimasi, jog šiemet lankančiųjų skaičius bus panašus. 

Ugdymo procesas visose klasėse ir ikimokyklinio ugdymo grupėse vyks kontaktiniu būdu. Jis gali būti keičiamas 5–12 klasėse tik ypatingai pablogėjus epidemiologinei situacijai dėl COVID-19. 

Pasiskiepijo apie 92 proc. pedagogų ir beveik 90 proc. aptarnaujančio personalo. Kiek pasiskiepijo mokinių, paaiškės po rugsėjo 1 d. Nepasiskiepiję ir nepersirgę COVID-19 liga pedagogai ir darbuotojai privalės testuotis, kitaip bus nušalinami nuo darbo, paliekant jiems tik socialines garantijas. 

Mokyklą galės lankyti visi be išimties mokiniai. Jie, kaip ir kasmet, iki rugsėjo 15 d. turi pasitikrinti sveikatą. Testavimas – rekomenduojamas. Jei testuotis sutiks 30 proc. klasės mokinių tėvų, bus testuojama visa klasė. Tėvams nesutikus, testavimas nebus vykdomas. 

Ugdymo įstaigos privalės laikytis visų saugumo dėl COVID-19 reikalavimų: pedagogai, darbuotojai ir moksleiviai (išskyrus pradinių klasių) pamokų ir pertraukų dėvėti kaukes, plauti ir dezinfekuoti rankas – tam bus sudarytos sąlygos, bus dezinfekuojamos patalpos, valdomi srautai ir kt. 

Į mokyklas pavėžėjama per 1 tūkst. moksleivių, mokykliniais autobusais vežama apie 300, likusieji – maršrutiniais autobusais. Miesto ir priemiesčio maršrutiniais autobusais keleiviai vežami nemokamai, tad ir moksleiviams mokėti nereikės. Pavėžėjimas vyks įprasta tvarka, laikantis tų pačių saugumo dėl COVID-19 reikalavimų – vyresniems nei 6 m. keleiviams privalomos kaukės. 

Birutės Šneideraitienės nuotr.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode