Sprogimas

Popietė su Marmiais Viekšnių bibliotekoje

Rugsėjo 23 d. į Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filialą susitikti su skaitytojais atvyko knygų visai šeimai „Marmiai“ autoriai – Indrė Pavilonytė-Ažondenė ir Martynas Pavilonis. Indrė nuo vaikystės rašė istorijas ir svajojo būti rašytoja. Svajonė išsipildė – ji 2017 m. išleido pirmąją knygą „Didžiosios tvoros paslaptis“, kuriai iliustracijas sukūrė jos brolis dvynys Martynas Pavilonis. Jiems taip patiko kartu dirbti, kad jie nusprendė ir toliau bendradarbiauti. Taip atsirado istorijos apie marmius. Dabar iš viso jie jau yra sukūrę keturias knygas ir trys iš jų – apie mielus padarėlius marmius.

Renginys Viekšnių bibliotekoje susidėjo iš 2 dalių: knygų „Marmiai. Olis ir dažų kibirėlis“, „Marmiai ir džiaugsmo fabrikėlis“ ir „Marmiai. Kur gyvena meilė?“ trumpo pristatymo bei kūrybinių dirbtuvėlių. Svečiai pabandė vaikus įtraukti į diskusiją, kaip jautiesi būdamas kitoks nei visi ir kodėl skirtumai turi kelti ne baimę, o smalsumą, be to, ar būtų įdomu gyventi būnant visiems vienodiems. Kūrybinių dirbtuvėlių metu vaikai pasitelkę skirtingas spalvas ir formas susikūrė savo asmeninius džiaugsmo fabrikėlius.

Tai buvo dar vienas Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Emocijų karuselė: skaitau, džiaugiuosi, dalinuosi“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Mažeikių rajono savivaldybė renginys.

Sigita Repšytė, projekto koordinatorė, Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja

Nuotr. Ingridos Jonušienės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode