Parama dėkojame




Sprogimas

Šventinis šurmulys Kurmaičiuose

Kad kaimo bendruomenės moka švęsti, niekam ne naujiena, o štai sodininkų bendrijos buvo pritilusios. Šiemet prieš didžiąsias šventes Kurmaičių kaime išsidėsčiusios sodininkų bendrijos suvienijo jėgas ir pakvietė šventėn – gruodžio 11 d. įžiebė Kalėdų egles. Susirinkusius sveikino ne tik Kalėdų Senelis, Zuikis, Snieguolė, bet ir Mažeikių apylinkės seniūnijos seniūnas Mantas Badaukis.

Pasiruošimas šventei prasidėjo dar ryte. Kas su žaisliukais, kas su girliandomis, kitais kalėdiniais atributais rinkosi puošti gatvių, eglučių, o jų net dvi sužibo. Apie šventėms besiruošiančius kurmaitiškius informavo nuo pagrindinio kelio papuoštas kelias Kurmaičių kaimo link.

Kojos kilnojosi grojant ansambliui „Pavakarys“, kanklių muziką dovanojo Edita Končiuvienė. Dėmesį traukė karieta, kuria atvyko Kalėdų Senelis su Zuikiu, apdovanoję visus vaikus dovanomis. Į dangų šovė vilčių išsipildymo fejerverkai.

Palinksminę susirinkusiuosius prie vienos eglutės, linksmybės persikėlė prie kitos. Čia vaikučius irgi aplankė Kalėdų Senelis ir Snieguolė pilnu maišu dovanų. Ypatinga gerumo dovana laukė visų susirinkusiųjų – kalėdaitis. Linksmybės tęsėsi grojant muzikai, vaišinantis arbata. Taip Kurmaičiai pasiruošę laukia didžiųjų metų švenčių, nešančių gėrį, santarvę, palaikymą.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode