Sprogimas

Mažeikių solistai – ir trečiajame „Dainų dainelės“ etape

Po antrojo – apskrities – atrankos į televizijos konkursą „Dainų dainelė“ turo, kuriame rungėsi jaunieji dainininkai iš Mažeikių, Plungės, Telšių rajonų ir Rietavo, paaiškėjo, kas atstovaus savo rajonams trečiajame – televizijos – etape. Į šį etapą iš Mažeikių atrinktos dvi solistės, mišrus tercetas ir du ansambliai.

 

 

Mažiausiųjų grupėje pasirodys solistės Rustė Valantinavičiūtė iš lopšelio-darželio „Gintarėlis“ (mokytoja Roma Skirmontienė) bei Joana Armalytė iš  lopšelio-darželio „Bitutė“ (mokytoja Jurgita Vaičienė), taip pat lopšelio-darželio „Gintarėlis“ mišrus tercetas:  Benas Ružauskas, Danielius Svistunovas ir Amelija Mockutė (mokytoja Roma Skirmontienė). Vyriausiųjų grupėje rajonui atstovaus du Merkelio Račkausko gimnazijos kolektyvai – merginų ansamblis „Incanto“ (mokytoja Natalija Dapšienė) ir vaikinų ansamblis „Bros“ (mokytojas Laimonas Terasius).                            

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė“ – tai nuo 1974 m. rengiamas vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių, kuriuo siekiama puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. Konkursą, kuriame dalyvauja 3–19 m. vaikai ir mokiniai, kas dvejus metus organizuoja Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla. 

„Dainų dainelės“ konkurso dalyvių pasirodymai sekmadieniais nuo vasario 20 d. bus tiesiogiai transliuojami iš LRT Didžiosios studijos. Televizijos žiūrovai visų tiesioginių transliacijų metu portale LRT.lt  ir vėl galės rinkti mylimiausią atlikėją, kuriam bus suteikta galimybė dalyvauti laureatų koncerte. Planuojama, kad baigiamasis laureatų koncertas bus transliuojamas iš Nacionalinio operos ir baleto teatro birželio 12 d. 

Nuotraukos iš Mažeikių V. Klovos muzikos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode