Sprogimas

Popiežius pakvietė paminėti antrąją Tarptautinę žmonių brolybės dieną

brolybesVasario 2 trečiadienio audiencijoje Pranciškus pasidžiaugė, kad plečiasi Tarptautinės žmonių brolybės dienos minėjimas. „Kasdien melskimės ir įsipareigokime, kad visi gyventume taikoje kaip broliai ir seserys“, – sakė jis.

Vasario 4-ąją minima diena, skatinanti asmenų ir tautų, religijų ir kultūrų dialogą, yra 2019 metų vasario 4 dienos popiežiaus ir vieno iš aukščiausio musulmonų sunitų pasaulio autoriteto, didžiojo Al Azharo imamo Achmado al Tayyebo susitikimo vaisius. Jo metu pasirašytas Dokumentas apie žmogiškąją brolybę dėl pasaulinės taikos ir taikaus sambūvio pasaulyje. Jis kyla iš sąmoningumo, kad dabartiniame pasaulyje vienas nuo kito vis labiau priklausome, susisiejame įvairiais ryšiais, dėl technologijų, kelionių, globalizacijos esame daug arčiau vienas kito, nei bet kada anksčiau. Tačiau šiam suartėjimui trūksta labai svarbaus žmogiško matmens: brolybės ir socialinės draugystės, be kurių pasaulio pažanga rizikuoja paskęsti konfliktuose ar didinti esamą neteisingumą. 2020 gruodį Jungtinių Tautų Organizacijos asamblėja vasario 4-ąją įtraukė į savo kalendorių kaip Tarptautinę žmonių brolybės dieną.

„Brolystė reiškia atsigręžti į kitus, gerbti juos ir klausytis jų atvira širdimi. Tikiuosi, kad kartu su kitų religijų tikinčiaisiais ir visais geros valios žmonėmis bus imtasi konkrečių veiksmų, kad būtų patvirtinta, jog šiandien yra brolybės metas, ir išvengta susirėmimų, susiskaldymo ir uždarumo. Kasdien melskimės ir įsipareigokime, kad visi gyventume taikoje kaip broliai ir seserys“, – trečiadienį kvietė Šventasis Tėvas. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode