Sprogimas

Šventasis Sostas – ESBO: nutildyti bet kokią karo užuominą

nutildyŠventojo Sosto nuolatinis stebėtojas ESBO šios organizacijos Nuolatinės tarybos posėdyje išreiškė gilų Šventojo Sosto susirūpinimą dėl nerimą keliančių žinių apie poslinkius Ukrainoje, prie jos sienų ir dėl pastaruoju metu dar labiau išaugusios įtampos. Jis prašė daryti viską karo beprotybei atitolinti.

Šventojo Sosto nuolatinis stebėtojas ESBO šios organizacijos Nuolatinės tarybos posėdyje išreiškė gilų Šventojo Sosto susirūpinimą dėl nerimą keliančių žinių apie poslinkius Ukrainoje, prie jos sienų ir dėl pastaruoju metu dar labiau išaugusios įtampos. Jis prašė daryti viską karo beprotybei atitolinti.

Arkivysk. Januszas Urbanczykas vasario 17 d., Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) Nuolatinės tarybos posėdyje Šventojo Sosto vardu palinkėjo geros kloties Trišalės kontaktinės grupės ir naujo vyriausiojo stebėtojo Kijeve, Suomijos ambasadoriaus Mikko Kinnuneno, pastangose ugdyti taiką ir susitaikymą.

Šventojo Sosto diplomatas pakartojo popiežiaus Pranciškaus karštus raginimus šalims, kad pasiryžtų viena kita pasitikėti, atsidėti ramiems pokalbiams, kad būtų pasiekti priimtini ir ilgalaikiai sprendimai. Popiežius įspėjo, jog įtampos eskalavimas suduos naują smūgį Ukrainos taikai, vers suabejoti Europos žemyno saugumu, sukels dar rimtesnes pasekmes. Skelbdamas maldų už taiką Ukrainoje dieną popiežius kvietė melsti visagalį Dievą, kad kiekvienas politinis veiksmas ir iniciatyva tarnautų žmonijos brolybei, o ne šalių interesams.

„Karas yra beprotystė, – pasakė popiežius, todėl Šventojo Sosto įsitikinimu, būtina nutildyti bet kokią karo užuominą, kad vyrai, moterys ir vaikai būtų apsaugoti nuo konfliktų baisumo“, – sakė arkivysk. J. Urbanczykas, Šventojo Sosto Nuolatinis stebėtojas ESBO, Nuolatinės tarybos posėdyje. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode