Sprogimas

Arkivyskupas S. Ševčukas: melskimės ir už priešus, už jų atsivertimą

priesus„Matėme siaubingus dalykus, buvo sugriautos mokyklos, vaikų darželiai, kino teatrai, muziejai, ryte raketa pataikė į gimdymo namus. Klausiame: kodėl? Tai juk moterys ir naujagimiai. Kodėl jie tapo šio karo aukomis?“ Šiais žodžiai pradedamas Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didžiojo arkivyskupo Sviatoslavo Ševčuko kreipimasis, paskelbtas antradienio, šeštos karo dienos, rytą. 

„Mes meldžiamės. Mes priešinamės. Esame tauta, kuri savo kraujo kaina kuria ir gina taiką Ukrainoje ir visame pasaulyje. Meldžiamės už mūsų karius, meldžiamės už visus, kurie šiandien palaiko kovą už taiką Ukrainoje. Šiomis dienomis matėme paprastų žmonių didvyriškumą“, – sakė arkivyskupas ir paminėjo žmonių heroizmą  Charkove ir ypač Berdianske, kur  paprasti civiliai gyventojai kone plikomis rankomis išvarė ginkluotąsias pajėgas iš savo miesto.

„Tikrai pildosi Kristaus žodžiai: „Nėra didesnės meilės, kaip gyvybę už draugus atiduoti“. Matome, kad laimi ne neapykanta, bet meilė. Meilė gimdo didvyrius, o neapykanta – nusikaltėlius. Todėl raginu jus visus šiuo tragišku metu mokytis mylėti. Nesileiskime užvaldomi neapykantos, nevartokime jos kalbos. Pasak liaudies išminties, kas nekenčia priešo, tas jau yra jo nugalėtas. Laimėsime meilės tėvynei, Dievui ir artimui jėga.“

Arkivyskupas priminė, kad popiežius Pranciškus kovo 2-ąją, Pelenų trečiadienį, paskelbė maldos ir pasninko už taiką Ukrainoje diena. Jis taip pat paragino melstis ne tik už taiką Ukrainoje, bet ir už priešus, už jų atsivertimą, už Rusijos atsivertimą, kaip prašė Fatimoje Dievo Motina.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode