Parama dėkojame




Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčukas: ačiū visiems, kas yra su Ukraina

aciu„Naktį Ukrainos miestai ir kaimai vėl liepsnojo, mūsų miestas Kijevas vėl buvo sužeistas, rusų bombos ir raketos krito ant galvų taikiems ukrainiečiams“, – sakė Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas kovo 14-osios, devynioliktos karo dienos, rytą paskelbtoje savo kasdieninėje vaizdo žinioje.
Arkivyskupas padėkojo popiežiui Pranciškui, kuris sekmadienį dar kartą reikalavo nutraukti karą, meldėsi už bombarduojamuose Ukrainos miestuose kenčiančius žmones, ypač paminėdamas miestą-kankinį Mariupolį. Arkivyskupas taip pat dėkojo visiems politiniams lyderiams, kurie siekia taikaus karo Ukrainoje sprendimo, tačiau kartu jis pažymėjo, kad tik principų deklaravimo negana, bet reikia rasti veiksmingus mechanizmus, kaip sustabdyti šį karą. Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios vadovas dėkojo visiems, kas įvairiose Europos ir pasaulio šalyse savaitgalį išėjo į miestų aikštes ir gatves paliudyti artumo Ukrainai, pasakyti savo kategorišką „Ne“ Rusijos agresijai prieš Ukrainą. „Tokiomis aplinkybėmis negali būti neutralios pozicijos. Nes tas, kuris tyli, kas nesmerkia šio karo, tampa nusikaltimo bendrininku, tampa agresijos, taikių žmonių žudymo bendrininku. Tad ačiū visiems, kas yra su Ukraina.“

Ankstesniame, sekmadienio ryto kreipimesi Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas paminėjo naktį iš šeštadienio į sekmadienį Ukrainos žmonių patirtą siaubą. Donecko srityje buvo subombarduotas vienuolynas, priklausantis Ukrainos Ortodoksų Bažnyčiai, pavaldžiai Maskvos patriarchatui. Ukrainos valdžia informuoja, kad priešas naudoja tarptautinėmis konvencijomis draudžiamus ginklus. Ta naktis Ukrainoje buvo labai sunki.
Išaušus sekmadienio rytui Ukrainos žmonės sulaukė trumpo atokvėpio. Arkivyskupas prašė juos melstis už savo tėvynę, už jos gynėjus, taip pat už priešus. Gavėnia – tai atgailos metas, laikotarpis, kai pasineriame į Dievo gailestingumo slėpinį, išpažįstame savo nuodėmes, kad iš mylinčio Viešpaties gautume nuodėmių atleidimą. Arkivyskupas patikino, kad visi kunigai yra pasirengę patarnauti Sutaikinimo sakramentą norintiems priimti žmonėms. Jis taip pat priminė, kad kai nėra galimybės atlikti išpažinties, galima asmeniniu gailesčio aktu prašyti nuodėmių atleidimo.
Arkivyskupas Ševčukas taip pat padėkojo pasaulio krikščionių vadovams, kurie solidarizuojasi su Ukraina – Skandinavijos katalikų vyskupų konferencijai, kuri nedviprasmiškai pasmerkė agresorių ir agresiją prieš Ukrainą ir remia ukrainiečių tautą; Sirijos patriarchui Melchizedekui ir Irako chaldėjų patriarchui, kurie išreiškė paramą Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčiai ir visiems šalies gyventojams. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode