Parama dėkojame




Sprogimas

Pranciškus: pasaulis dar nesuprato XX a. tragedijų pamokos

pamokos„Jei norime, kad ateities pasaulis būtų tinkamas gyventi ir vertas žmogaus, ekonomika turi tapti laisvesnė nuo finansinės galios ir kūrybiškesnė, gebanti ieškoti gamybos formų, orientuotų į integralią ekologiją“, – pasakė popiežius pirmadienį audiencijoje italų verslininkų asociacijai „Socialinė siela vertybes gerbiančiame versle“.

Pasak Pranciškaus, svarbu, kad politika ir ekonomika siektų bendrojo gėrio – tarnautų gyvybei, žmogaus ir kūrinijos gyvenimui, mūsų bendriems namams. Tačiau pasaulis toliau vadovaujasi pasenusiais kriterijais. Popiežius paminėjo, kad tas pats tęsiasi šiandien geopolitinėje-karinėje srityje. „Įvairūs regioniniai karai ir ypač Ukrainoje vykstantis karas rodo, kad tie, kurie sprendžia tautų likimus, vis dar nesuprato XX a. tragedijų pamokos“, – sakė popiežius.

Pranciškus užsiminė ir apie asociacijos pavadinimą. Joje įrašytas žodis „siela“ reiškią įpareigojantį apsisprendimą, sakė Pranciškus audiencijos dalyviams. Tai verčia susimąstyti apie tikrovę, kuri nėra matoma, bet iš vidaus skatina ir motyvuoja jūsų darbo, etinių ir socialinių tikslų siekiančios asociacijos aplinką.

„Leiskite man, kaip vyskupui, patarti“, – sakė Pranciškus. „Jei iš tiesų norite būti siela verslo pasaulyje, neapleiskite savo sielos reikalų. Todėl reikia atsispirti aktyvizmo pagundai, rasti laiko susikaupimui, mąstymui, kontempliacijai.“

„Kiekvienas, jei nori kitus skatinti, turi leisti, kad iš vidaus jį skatintų gėris, grožis ir tiesa“, – sakė popiežius, ragindamas sekti pavyzdžiu verslininkų, kurie „gebėjo dauginti ne tik pelną, bet ir gyvenimą, gyvenimo ir darbo kokybę, tai darė laisvai ir kūrybingai, nes turėjo apšviestą sąžinę“. (SAK / Vatican News)

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode