Sprogimas

Popiežius: ištrinkime karą iš žmogaus istorijos, kol jis neištrynė žmogaus iš istorijos

istorijos„Brangūs broliai ir seserys! Praėjo daugiau nei mėnuo nuo invazijos į Ukrainą, nuo šio žiauraus ir beprasmiško karo pradžios, kuris, kaip ir kiekvienas karas, yra visų pralaimėjimas“, – sekmadienio vidudienį sakė popiežius Pranciškus, melsdamas kuo greičiau atkurti taiką.

Pasak Šventojo Tėvo, turime atmesti karą – mirties vietą, kur tėvai ir motinos laidoja savo vaikus, kur žmonės žudo savo brolius jų net nematydami, kur sprendžia galingieji, o vargšai miršta. Karas griauna ne tik dabartį, bet ir visuomenės ateitį.

Pasak popiežiaus, jis matė žinią, kad nuo karo Ukrainoje pradžios kas antras vaikas patyrė pabėgėlio dalią, buvo perkeltas. Dramatiškai traumuodami jauniausius ir nekalčiausius iš mūsų griauname ateitį. Štai karo žvėriškumas, tai barbariškas ir šventvagiškas veiksmas!

„Karas negali būti kažkas neišvengiamo: neturime priprasti prie karo! Šiandieninį pasipiktinimą turime paversti rytojaus įsipareigojimu. Jei išeisime iš šios situacijos tokie, kokie buvome anksčiau, visi būsime kažkuo kalti. Tegul žmonija, susidūrusi su savidestrukcijos pavojumi, supranta, kad atėjo laikas panaikinti karą, ištrinti jį iš žmonijos istorijos, kol jis neištrynė žmogaus iš istorijos“, – kalbėjo Pranciškus.

„Prašau kiekvieno politinio lyderio apie tai galvoti ir įsipareigoti! Suprasti, žvelgiant į Ukrainos kančią, kad kiekviena karo diena blogina visų padėtį. Todėl dar kartą raginu: gana, liaukitės, sudėkite ginklus, tegul būna rimtai dirbama dėl taikos! Toliau nepavargdami melskimės Taikos Karalienei, kuriai pašventėme žmoniją, ypač Rusiją ir Ukrainą, intensyviai visiems dalyvaujant, už tai jums visiems dėkoju“, – sakė popiežius ir pakvietė kartu sukalbėti „Sveika, Marija“ maldą. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode