Parama dėkojame




Sprogimas

Etiopija. 20-oji paliaubų diena: milijonams gresia badas

paliaubuItalijos „Caritas“ praneša, kad toliau skiria ypatingą dėmesį Ukrainos karo pabėgėlių poreikiams, tačiau Rusijos karas Ukrainoje nėra vienintelis pasaulyje. Kituose, kartais net užmirštuose karuose kenčiantiems žmonėms irgi reikalinga pagalba. Vienas iš tokių karų vyksta Etiopijoje.

Karas Etiopijoje tarp vyriausybės pajėgų ir Tigrajaus liaudies išsivadavimo fronto (TPLF) tęsiasi daugiau kaip 16 mėnesių. Šių metų kovo 24 d. susitarta dėl paliaubų humanitariniams koridoriams atidaryti. Svarbiausias uždavinys dabar – tiekti maistą ir kitus būtiniausius daiktus milijonams kenčiančių žmonių. Tačiau, nors į Tigrajaus regioną jau atvyko pirmosios humanitarinės pagalbos vilkstinės, balandžio 6 d. Adigrato vyskupas pranešė, kad ligi šiol neįvyko jokių reikšmingų pokyčių. Ganytojas kreipėsi į tarptautinę bendruomenę, prašydamas imtis skubių ir neatidėliotinų veiksmų. Pasak jo, „priešingu atveju pasaulis turi būti pasirengęs matyti krūvas lavonų visame Tigrajaus regione, kuriuos sukėlė žmogus sukeltas badas, kurio galima išvengti“.

Italijos „Caritas“ primena, kad maždaug 9 milijonams Etiopijos gyventojų reikia maisto, tačiau suteikti pagalbą delsiama. Svarbu, kad tarptautinė bendruomenė skubiai spręstų šį klausimą, užtikrintų, kad pagalba būtų veiksminga, atitinkanti žmonių poreikius ir didintų spaudimą, kad paliaubos taptų ilgalaike taika, žinant, kad, kaip primena popiežius Pranciškus, karai yra ne nulemti likimo, o savanaudiškumo pasekmė. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode